Kövesse Facebook oldalunkat!

A műtárgypiac valamennyi szegmensét felvonultató aukció első napján többek között nagyértékű brill-, gyöngy- és drágakő ékszerekre, valamint ezüstökre, a második napon pedig festményekre, porcelánokra és egyéb műtárgyakra lehet licitálni – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A régi mesterektől a kortárs művészekig

Mint írják, a kollekciót többek között olyan, a nemzetközi piacon is jegyzett műtárgyritkaságok alkotják, mint a Habsburg család 18. század eleji húsvéti ostyatartója, míg a régi mesterektől a kortárs művészekig ívelő festészeti anyagból többek között Vaszary János, Paál László, Boromisza Géza, Csók István és Huszár Vilmos múzeumi színvonalú főműveire lehet licitálni.

A BÁV 72. Művészeti aukció kiállítása május 5. és 12. között tekinthető meg a BÁV Aukciósházában. Az aukciósház címe: Budapest, Bécsi u. 1-3.

Az árverésre 2018. május 15-én és 16-án, 18.00 órakor kerül sor a MOM Kulturális Központban.

A BÁV egymilliárd forintos műtárgyvásárlási alapja megmozgatta a piacot

A BÁV Zrt. egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy befektetőként is belép a műtárgypiacra. Mint írják, a cég kereskedelmi stratégiájának megújítása sikeres volt, ugyanis az egymilliárd forintos műtárgyalapjának köszönhetően számos kimagasló értékű alkotást és gyűjteményt vásároltak fel az elmúlt hetekben, amelynek egy része már a májusi aukción látható lesz.

A közlemény szerint a BÁV Aukciósház 2018. első negyedévét kiváló eredménnyel zárta: az árverések forgalma 51 százalékkal nőtt az elmúlt év azonos időszakához képest. A BÁV szakértői szerint 2018 a magyar műtárgypiac átrendeződésének éve lesz.

„A hazai műkereskedelmet egyre inkább a nagyértékű műtárgyak élményhez kötött vásárlása jellemzi, ami az árverésekre járók számának és az aukciók forgalmának folyamatos növekedését eredményezi. Ezzel párhuzamosan a műkereskedelemhez köthető kiegészítő szolgáltatások (például a personal service vagy a sales room) előretörése is megfigyelhető. Szintén jellemző tendencia, hogy egyre markánsabban képviselteti magát a piacon a fiatal műgyűjtő-generáció, amely érdeklődésének fókuszában elsősorban a hatvanas évek magas művészete, illetve a kortárs művészet áll”

– olvasható a közleményben.
A piac élénkülését a BÁV első negyedéves eredményei is visszatükrözik

A cég kereskedelmi üzletága 14 százalékos növekedést ért el 2017 azonos időszakához képest, ezen belül az aukcióknál 51 százalékos, a műtárgyboltoknál pedig 42 százalékos forgalomnövekedést realizáltak.

A közlemény szerint a műtárgyak iránti érdeklődés növekedése ugyanakkor nem növelte a piacon fellelhető kvalitásos műtárgyak számát, inkább csak egyfajta átrendeződés indult meg. Egyrészt most kezdődött a rendszerváltás utáni első nagy műgyűjteményeknél a generációváltás, ami a gyűjtemények egy részének a piacra kerülését eredményezheti, másrészt egy új műkereskedői generáció is megjelent.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...