Kövesse Facebook oldalunkat!

Külföldre, illetve az egzotikus utazásra készülők esetében mindenkinek ajánlott utasbiztosítást kötnie, hiszen részükre a megszokottól eltérő környezet számos extra veszélyt is magában hordozhat. Még fokozottabban kell ügyelniük az egészségükre és testi épségükre is.

Amennyiben elővigyázatosságuk ellenére is bekövetkezne a baj, baleset érné őket vagy rosszul lennének, a biztosítótársaságok segítő társként állnak mögöttük és azonnal a rendelkezésükre állnak. 

A biztosítás megléte számos veszélyhelyzetben nagy könnyebbség, egyes esetekben pedig akár életmentő is lehet.

Mentés

Abban az esetben, ha az Allianz ügyfeleket külföldi utazásuk során olyan baleset éri, rosszullét gyötri, amelyből kifolyólag sürgős kórházi ellátásra szorulnak,

Limit nélkül biztosítják számukra akár a mentőhelikopteres szállítás lehetőségét

így a baj bekövetkeztétől számítva a lehető legrövidebb időn belül kerülnek orvosi felügyelet alá, ily módon kezelésük is a lehető leghamarabb megkezdődhet.

Külföldi tartózkodás meghosszabbítása

Előfordulhat, hogy az ügyfelek egy esetleges kórházi ellátásuk miatt nem tudnak a tervezett időpontban hazautazni a választott desztinációról.

  • Ekkor nyújt számukra igazi segítséget a külföldi tartózkodásuk meghosszabbításának a lehetősége, amellyel biztosítani tudják számukra, hogy csakis kifogástalan egészségügyi állapotban térjenek haza, továbbá, hogy ne terhelje őket további költség az új időpontban történő hazautazás folytán.
  • Ez esetben a Magyarországra való hazautazás többletköltségét – egy millió forint összeghatárig -, így tömegközlekedés esetén a 2. osztályú vagy turista osztályú jegyet, illetve személygépjárművel történő utazáskor az üzemanyag költségét biztosítják az ügyfeleknek, valamint a velük együtt Magyarországról külföldre utazó egy személy részére, míg szállodai elhelyezést 300.000.- forintig fizeti a biztosító.

Beteglátogatás

Végül, ha a biztosított ügyfél külföldi tartózkodása során életveszélyes állapotba kerül, vagy sürgősségi ellátása következményeként 10 napot meghaladó kórházi ellátásra szorul, testi-lelki felépülése érdekében indokolt mértékben megtérítik a biztosított által megnevezett egy személy részére az egyszeri kiutazás és a Magyarországra történő visszautazás költségeit egy millió forint összeghatárig. 

Tömegközlekedés esetén a 2. osztályú vagy turista osztályú jegy, illetve személygépjárművel történő utazáskor az üzemanyag költségét, továbbá a szállodai elhelyezés költségeit az alábbi 300.000.- forintig.

Bejelentés, segítség, kapcsolattartás

Baj esetén az Allianz ügyfelei a nap 24 órájában a külföldi segítségnyújtó partnerünkön keresztül (Allianz Global Assistance) magyar nyelven azonnal segítséget kapnak (+36-1-237-2333), mindezt azokban a pillanatokban, amikor sokszor magyarul is nehéz megszólalni.

Foto: Freepik

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...