Kövesse Facebook oldalunkat!

Ha lemaradtál volna a Bitcoin hisztériáról és még mindig akarsz magadnak egy szeletet a kriptovaluta tortából, akkor lehet, hogy a Bananacoin – azaz a “Banán coin” – lesz életed legjobb választása! Vagy mégse? A Bananacoin alapítói azt állítják, hogy ennek a kriptovalutának valódi értéke is van, – ami nem más mint a banán –  más hasonló kriptovalutákból a belső érték hiányzik.

Ha nem érted a Bitcoint, a Bananacoint még megértheted

Lehet, hogy nem érted, mi áll a Bitcoin világméretű felpörgése – és annak kiszámíthatatlan árfolyammozgása – mögött de, hogy miről szól a Bananacoin, azt biztosan meg fogod érteni.

A Bananacoin ugyanis az egyik legújabb kriptovaluta, aminek minden egyes érméje mögött egy kilogramm banán áll, méghozzá a jobbik fajtából, a Lady Fingerből.

Nem minden banán áll a Bananacoinok mögött, az viszont tuti, hogy az összes Bananacoin mögött banán áll

Jelenleg körülbelül 3,5 millió darab Bananacoint értékesítettek szerte a világon, tokenenként 0.5 dollárért. Na persze nem minden fán lógó Lady Finger banánra kell ezentúl úgy tekinteni, hogy az egy adott érme belső értékét hivatott reprezentálni. Kivétel képeznek persze azok a fürtök, amelyek Oleg Dobrovolsky, Alexander Bichkov és Prasan Sangsat’hatam tulajdonában lévő laoszi banánültetvényeken nőnek.

Ez is érdekelhet:

A Lady Finger a kinai piacon is nagyon népszerű

A Bananacoin “kristálytiszta valós értéke” mellett az alapítói leginkább az új kriptovalutában rejlő rendkívüli tulajdonságokat hangsúlyozzák. Azok ugyanis, akik Bananacoinba fektetnek, valójában egy jó ügyért is tesznek: támogatják a laoszi banángazdaságokat.

Ráadásul a Lady Finger nagyon népszerű márka a kínai piacon, így alapítói szerint valószínű, hogy a Bananacoin árfolyama a jövőben felmegy.
Azt hitték valami tréfa…

A Twitter felhasználók gyorsan reagáltak a feltörekvő kriptovalutával kapcsolatos hírekre. Néhányan azt hitték, ez megint valami vicc, amin nevetni lehet (hát majd kiderül):


Befektetési promo is van hozzá…

 

A Bitcoin-láz a többi kriptovalutára is kihatással van

A Bitcoin mellett – a 2013-ban viccből létrehozott – Dogecoin árfolyama is megugrott az utóbbi időben, piaci áron 270 milliárd dollár összértéket ért el, ami súlyos aggodalmakat vetett fel a pénzügyi szakértők körében a kriptovaluták jövőjéről.

Egyre inkább úgy tűnik ugyanis, hogy a kriptovaluták egy hatalmas pénzügyi buborékra kezdenek hasonlítani. Mi pedig a szerkesztőségben azon gondolkodunk, hogy vajon hol van még áprils elseje…

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...