A magasabb fekvő helyeken 20 centiméter körüli hóréteg alakult ki: Kékestetőn 26 centiméteres hóvastagságot mértek kedden.

  • Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi adatai szerint Mátraszentimrén 20, Miskolc Lillafüred-Jávorkúton 17, Aggteleken 12 centiméteres a hó.
  • A 300 méter alatti települések közül a legnagyobb hóvastagságot Egerben mérték, ott 9 centiméternyi hó hullott.
  • Szentmártonkátán 7, a szolnoki repülőtérnél 6 centiméteres a hóréteg. Miskolc-Diósgyőrnél és Tardosnál mértek még 5 centiméteres havat.
  • A fővárosi mérőállomásokon (Pestszentlőrincen és Pestszentimrén) 3-5 centiméter a hó vastagsága.
  • Ezek mellett az ország több pontján van még néhány centiméternyi hó, többfelé alakult ki hólepel.
  • Az elmúlt napokban intenzív havazás volt Európa több országában és többfelé rendkívüli lavinaveszély alakult ki a hegyekben. Németország legmagasabb pontján, a 2962 méter magas Zugspitzén már csaknem ötméter mély a hó. 

Az éjszaka folyamán nyugaton ónos szitálás előfordulhat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: az éjszaka folyamán nyugaton ónos szitálás előfordulhat. Szerda délután az északkeleti országrészben alakulhat ki kisebb havazás, de ennek során maximum 1 centiméternyi friss hó hullhat.

Borult ég és tartós köd Északon, Délen és nyugaton napsütés is várható

Az előrejelzés szerint az Északi-középhegység térségében nagyrészt borult marad az ég, helyenként tartósabban megmaradhat a köd, és főként arrafelé fordulhat elő néhol gyenge hóesés.

  • Délen és nyugaton több-kevesebb napsütés is várható, az ország többi részén inkább csak rövid napos időszakok lehetnek.
  • A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és 0 fok között alakul, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1-6 fok között várható, de délnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten hidegebb valószínű.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...