Kövesse Facebook oldalunkat!

Negyven emberrel működő, a közép-európai régiót kiszolgáló kiberbiztonsági központot hozott létre Budapesten Cyber Intelligence Centre (CIC) néven a Deloitte – tájékoztatta az MTI-t a könyvvizsgáló cég.

A budapesti központban dolgozók közvetlen támogatást kapnak a társaság Madridban működő kétszáz fős centrumából – válaszolta az MTI kérédésre a Deloitte.

0-24 órában

Budapestről Magyarország mellett a szakemberek 18 régióbeli országot szolgál ki. A Deloitte globális CIC hálózata – amelyhez a budapesti CIC is csatlakozik – összesen több mint 1200 szakembert foglalkoztat az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika).

A közleményből kiderül: a kiberbiztonsági központok a nap 24 órájában kínálják szolgáltatásaikat a számítógépes támadások kivédésére a helyi és regionális cégeknek.

A legtöbb nagy cég alkalmaz valamilyen biztonsági protokollt és védelmi rendszert, de ez már nem elegendő

A közelmúlt eseményei azonban rávilágítottak arra, hogy a hagyományos kiberbiztonsági módszerek alkalmazása már nem elegendő: az egyre kifinomultabb kártékony szoftverek, a szervezett számítógépes bűnözés és az online feketepiac kínálata miatt szemléletváltásra van szükség.

A cégek informatikai és csalásmegelőzési szakértőinek most már a külső kockázati tényezőkre és lehetséges veszélyforrásokra is oda kell figyelniük.

Például, idén nyáron figyelmeztették a pénzintézeteket, hogy a támadók a legnagyobb bankok weboldalaihoz hasonló honlapokat hoznak létre, így próbálják félrevezetni a felhasználókat, és érzékeny adatokat kicsalni tőlük. Ezen oldalak egy része a cégekre szabott modulokat használt, melyek az online feketepiacon akár már húsz dollárért is hozzáférhetők a támadók számára.
Egyre több cég kerül célkeresztbe

A fenyegetések nemcsak a pénzintézetek ellen irányulnak, de más iparágakat is érintenek (így például az autógyártást, a gyáripart, az egészségügyet, a bányászatot, a telekommunikációt és a szórakoztatóipart is), a támadások célja pedig sokféle lehet, a zsarolástól az üzleti tevékenység megbénításáig. 

Kiber-biztosítások

A kibertámadások által okozott károk mérséklésére különféle biztosítási konstrukciók is elérhetők a piacon. Az egyes biztosítási termékek diverzifikáltak, az iparágakra jellemző specialitások alapján.

A kiber-biztosítási termékek két nagy területre fókuszálnak az egyik a hálózati biztonság területe a másik pedig az adatok illetéktelen hozzáférésének esetei. Emellett persze számtalan egyedi esetre is ki lehet kiterjeszteni a kiber-biztosítást. 

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...