Kövesse Facebook oldalunkat!

Jelentősen,44,6 százalékkal, 4,178 milliárd euróra emelkedett az Erste Csoport működési eredménye az idei első kilenc hónapban az egy évvel korábbi 2,889 milliárd euróról – áll az Erste bank hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A működési bevétel 25,2 százalékkal, 7852,8 millió euróra emelkedett. A nettó kamatbevétel 23,7 százalékkal, 5422,3 millió euróra nőtt, leginkább Ausztriában, az emelkedő piaci kamatszint, valamint a hitelezés bővülése nyomán. A nettó díj- és jutalékbevétel 5,9 százalékkal, 1937,6 millió euróra emelkedett, szinte minden elsődleges piacon növekedés volt tapasztalható, különösen a pénzforgalmi szolgáltatásoknál, de a vagyonkezelés területén is.

Az elsődleges tier 1-es alaptőkeráta (CET1) 14,2 százalékról 14,5 százalékra nőtt.
Az elemzői várakozások szerint az Erste Csoport elsődleges piacai elkerülik a recessziót az idén, és reál-GDP növekedést érnek el. Az inflációs nyomás várhatóan mérséklődik, miután 2022-ben kétszámjegyű szintet ért el a rendkívül magas energiaárak miatt. A továbbra is erős munkaerőpiac támogatja a gazdasági teljesítmény növekedését az Erste Csoport összes piacán. A folyó fizetési mérlegek, amelyek tavaly jelentősen romlottak az elszabaduló energiaárak következtében, idén várhatóan javulnak az energiapiacokon bekövetkezett fordulatnak köszönhetően. Az államháztartási egyenlegek hasonló konszolidációja várható a 2022-es jelentős költségvetési hiányokat követően. A GDP-arányos államadósság az Erste Csoport összes piacán az előrejelzések szerint nagyjából stabil lesz, és így lényegesen az eurózóna átlaga alatt marad – összegezte működési környezetét az Erste.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...