Kövesse Facebook oldalunkat!

Délután a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan, nagyobb eséllyel és számban a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten várható zápor, zivatar, utóbbi területen heves zivatarra is van esély! Az ország többi részén kisebb a csapadék valószínűsége.

Éjszaka az északkeleti csapadékgócok hamar megszűnnek, a Dunántúlon viszont reggelig még lehet helyenként zápor, főként az éjszaka első felében zivatar is. Reggelre nagy területen kiderül az ég, de északkeleten rétegfelhőzet, foltokban köd is képződhet. Ezek csütörtökön hamar feloszlanak, így országszerte túlnyomóan napos, csapadékmentes idő valószínű.

Délután az északnyugati szél még megélénkülhet, zivatarok körül erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Késő estétől mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 29 és 34 fok között valószínű

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölött gyenge hullámzó front vonul át, de érdemi hőmérséklet-visszaesésre nem lehet számítani.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa fölött jelenleg csak gyenge időjárási frontok húzódnak, így érdemi csapadékról csak elvétve érkezik jelentés.
  • A kontinens legnagyobb részének időjárását ugyanis döntően anticiklonális hatások alakítják, és Európa déli felén továbbra is kánikula van.
  • Nagy területen emelkedik napközben 35 fok fölé a hőmérséklet, de Spanyolországban és Dél-Franciaországban 40 fok fölötti maximumok is előfordulnak.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...