Kövesse Facebook oldalunkat!

Napos, gomolyfelhős idő várható, majd estétől az ország északi felén megnövekszik a felhőzet. Pénteken is az északi tájak lesznek felhősebbek, ennek ellenére többórás napsütésre ott is lehet számítani. Délen eközben derült vagy gyengén felhős lesz az ég.

Számottevő csapadék nem valószínű, de csütörtökön északkeleten egy-egy zápor előfordulhat, péntek délutántól pedig az északi megyékben lehet néhol zápor, péntek estétől esetleg egy-egy zivatar is. Csütörtökön az északnyugati szelet még csak élénk, pénteken a délnyugati szelet már több helyen erős széllökések is kísérhetik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 31 fok között alakul.

Péntek estig a Kárpát-medence időjárása többnyire nyugodtan alakul, de egy nyugati ciklon előoldalán pénteken már több fokkal melegebb levegő érkezik fölénk.

Időjárási helyzet Európában

  • Olaszországban jelentősen mérséklődött a hőség, amely mostanra már csak az Égei-tenger mentén és a Fekete-tenger délnyugati partvidékein jellemző, itt mérnek még 40 fok körüli, helyenként azt meghaladó csúcsértékeket.
  • Európa északibb részein azonban jóval hűvösebb van, részben az Írországtól északnyugatra örvénylő ciklonnak, részben pedig a Kelet-európai-síkságon megfigyelhető hullámzó frontnak köszönhetően. Így a Brit-szigeteken, a Benelux-államokban, valamint a Kárpátoktól északra és keletre többfelé csapadékos az idő.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...