Kövesse Facebook oldalunkat!

Az elsőrendű „A” kategóriába emelte a K&H bank betéti osztályzatát szerdán a Moody’s Investors Service.

A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentette, hogy az eddigi „Baa1”-ről egy fokozattal „A3”-ra javította a pénzintézet hosszú távú betétállomány-besorolását.

A cég ezzel egy időben pozitívról stabilra változtatta az osztályzat kilátását, és megerősítette a bank „Prime-2” rövid távú betéti minősítését.

Az osztályzatjavításhoz fűzött indoklásában a Moody’s kiemelte, hogy felülvizsgált nemteljesítési veszteségráta-elemzési módszertana (Advanced Loss Given Failure, LGF) rendkívül alacsony betétesi LGF-mutatót jelez. Ennek alapján a a hitelminősítő a K&H hosszú távú betétállomány-minősítését az eddigi kettő helyett három fokozattal pozícionálja a bank jelenlegi „baa3” kiigazított alapszintű adósminőség-értékelése (Baseline Credit Assessment, BCA) fölé.

A Moody’s hangsúlyozza azt is, hogy a K&H a belga anyabank, a KBC felé új adósságeszköz-kibocsátásokat eszközölt, annak érdekében, hogy eleget tegyen a szavatoló tőkére és a leírható vagy átalakítható kötelezettségekre vonatkozó minimumkövetelményeknek (MREL).

A hitelminősítő közölte: a K&H új betéti minősítésére érvényes stabil kilátás összhangban van a magyar államadósság-kötelezettségekre érvényben tartott „Baa2” szintű – befektetési ajánlású – osztályzat ugyancsak stabil kilátásával.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...