Kövesse Facebook oldalunkat!

Idén érezhetően nőtt az érdeklődés az aszálykárok elleni biztosítás iránt, miután a tavalyi szárazság súlyosan érintette a termelőket – közölte a Generali Biztosító hétfőn az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított, a gazdák összesen 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt, a mezőgazdasági biztosítással foglalkozó társaságok mintegy 41 milliárd forintot fizettek ki az érintetteknek az aszálykár és a szélsőséges időjárás okozta egyéb károk enyhítésére.

A kukorica szenvedte el a legnagyobb kárt, volt olyan kukoricatermelő, akinek a Generali 100 millió forintot meghaladó összeget térített az elmúlt évben, de rengeteg 50-80 millió forintos kifizetés is történt – jelezte a biztosító.

A közlemény szerint egyre többen választják a díjtámogatott növénybiztosítást, mert ebben az esetben a befizetendő összeg egy részét a jogszabályban meghatározott állami szerv visszatéríti a termelőnek. A díjtámogatott növénybiztosítást választó gazdák a károkat leggyakrabban okozó természeti kockázatok mindegyikére köthetnek biztosítást, így őszi-, téli-, tavaszi fagy, tűz, jég, vihar, aszály, árvíz, illetve felhőszakadás okozta veszteségekre is.

A kötési időszak május 31-ig tart, de ettől az évtől változtatás történt, a kárenyhítő juttatás összegének megállapításánál csak az a mezőgazdasági biztosítás fogadható el, amelyet már az első káresemény bekövetkezése előtt megkötöttek – hívta fel a figyelmet a biztosító.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...