Kövesse Facebook oldalunkat!

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. elvégezte a prémium kategóriába tartozó részvénysorozatok besorolásának fél évente esedékes felülvizsgálatát, amely alapján nem változott a tőzsdei kibocsátók kategória besorolása – közölte a BÉT Zrt. hétfőn honlapján.

A BÉT a 2022. szeptember 1-jétől 2023. február 28-ig terjedő időszak átlagos kapitalizáció és a felülvizsgálati időszak utolsó tőzsdenapján fennálló közkézhányad adatai alapján végezte el a vizsgálatot.

A közlemény szerint a vizsgált időszakban öt részvény – 4iG, Dunahouse, Takarék Jelzálogbank, Waberer’s, Zwack – nem teljesítette a prémium kategória egyik feltételét, a 25 százalékos közkézhányadot. Az 5 milliárd forintos minimális tőzsdei kapitalizációs értéknek a prémium kategóriában jegyzett valamennyi (21) cég megfelelt.

A tőzsdeszabályzat értelmében a BÉT automatikusan átsorolja a standard kategóriájába azokat a részvényeket, amelyek három egymást követő vizsgálati időszakban nem felelnek meg a közkézhányad és kapitalizációs feltételeknek.

A BÉT prémium kategóriájába jelenleg az alábbi 21 részvény tartozik: a 4iG, az Akko, az Alteo, az ANY Biztonsági Nyomda, az Appeninn, az AutoWallis, a BIF, a CIG Pannónia, a Dunahouse, a Graphisoft Park, a Masterplast, a Mol, a Magyar Telekom, az Opus, az OTP, a Pannergy, a Rába, a Richter, a Takarék Jelzálogbank, a Waberer’s és a Zwack Unicum.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...