Kövesse Facebook oldalunkat!

A hosszú távú befektetési lehetőséget kereső, a nyugdíjas évek anyagi biztonságának megteremtésében érdekelt, vagy éppen a váratlan helyzetekben is anyagi stabilitásra törekvő ügyfelek körében igen gyorsan népszerűvé vált az UNION Biztosító VIENNA World termékcsaládjának három tagja, a 2021-ben bevezetett VIENNA You unit linked életbiztosítás és a VIENNA Time unit linked nyugdíjbiztosítás, valamint az idei évtől köthető VIENNA Yes kockázati életbiztosítás. Persze nem ok nélkül: a VIENNA World termékcsalád által kínált újdonságok – például a jelentősen csökkentett költségek, a megemelt díj-visszatérítés, a népszerű kiegészítő biztosítások vagy az egyszerűbb és kényelmesebb ügyintézés – szembetűnőek. Nézzük meg alaposabban is, miért ugrottak rá az üzletkötők és az ügyfelek is az UNION Biztosító VIENNA World biztosításaira!

Egy folyamatos díjas unit linked termék – amilyen a VIENNA You és a VIENNA Time is – akkor tudja betölteni a feladatát, ha egyrészt egy kitűnő megtakarítási lehetőség – tehát kockázat és hozam szempontjából is jelentős az eszközalapjainak kínálata –, másrészt, ha a különböző biztosítási eseményekre – például a balesetekre és a betegségekre – széles körű fedezetet biztosít. Mindezt lehetőség szerint az ügyfél preferenciái szerint, rugalmasan beállítható módon. E két alapvető elvárásnak kell teljesülnie ahhoz, hogy egy jó unit linked biztosítási termékről beszélhessünk.

És mitől lesz vonzó egy kockázati életbiztosítás, például a VIENNA Yes? Attól, hogy a család összes tagja számára széles körű biztosítási védelmet kínál, baj esetén – sőt, nem csak akkor! – a biztosító fizet, ráadásul mindezt elérhető áron teszi.

De mi kell ahhoz, hogy ezek a termékek kiemelkedjenek a piacon? Erre kereste a választ az UNION Biztosító a VIENNA World biztosítások termékfejlesztése során.

Fotó: Union Biztosító.

Megéri megkötni az új termékeket?

Az ügyfeleket – és ebből adódóan az üzletkötőket is – leginkább foglalkoztató kérdés, hogy a termék elfogadható költségek mellett nyújtja-e a szolgáltatásait.

A VIENNA World biztosítások fejlesztése során ezért elsődleges volt, hogy az új termékek szolgáltatási oldalának bővítése mellett a költségeik is vonzóbbá váljanak. Ennek köszönhetően az UNION Biztosító – tartamtól és termékvariánstól függően – körülbelül 0,5-1 százalékkal csökkentette a VIENNA You és a VIENNA Time TKM mutatóját. Ezzel a két folyamatos díjas unit linked termék már a költségszerkezete alapján is egyértelműen a mezőny első felében helyezkedik el.

A VIENNA Yes esetében is hasonlóan kedvező költségekről beszélhetünk: a termék két biztosítottra is megköthető, és ebben az esetben az UNION rögtön 10 százalék kedvezményt ad fejenként, de a díj nagysága szerint is sávosan csökkenő költségekkel számolhatunk. Így a biztosítottak teljes díjára vetítve 100 ezer forint éves díj felett 10 százalék, 150 ezer forint éves díj felett 15 százalék, 200 ezer forint éves díj felett pedig 20 százalék kedvezmény jár. Ráadásul van egy termékjellemző, ami jelentősen támogatja az értékesítést: 45 éves kor alatt kimondottan kedvező a díj – nem véletlen, hogy a szerződések kétharmadát 45 év alattiak kötik.

Díjazzák a hűséget

Nem mellékes az ügyfelek hosszú távú elkötelezettsége szempontjából a két új megtakarítási termék díjvisszatérítési rendszere sem. A VIENNA You és a VIENNA Time szerződést kötő ügyfelek számára az UNION megemelte a díjvisszatérítés mértékét, méghozzá 100 százalékra, ráadásul csatornától és termékvariánstól függetlenül. Ez azt jelenti, hogy a 10., a 15. és a 20. évben az adott időszakon belüli legkisebb éves díj 100-100 százalékát visszatéríti az UNION az ügyfeleknek, azaz az alapbiztosítás díját folyamatosan fizető ügyfelek húsz év alatt három év befizetett díjait is visszakapják. Sőt, még a 100 százalékból is lehet 120: aki még idén VIENNA Time nyugdíjbiztosítást köt, az tíz, tizenöt és húsz év elteltével nem 100, hanem 120 százalékos díjjóváírást kap. És ez még nem minden: a két megtakarítási terméket választó hűséges ügyfelek a harmadiktól a tizenharmadik évig minden évben részesednek a közös díjtartalékból is, így a befektetéseik hozama felett plusz hozamot is elérhetnek.

A lojalitás a kockázati életbiztosítást kötő ügyfelek számára is kifizetődő. Sok kockázati életbiztosítás csak akkor fizet, ha baj történik, a VIENNA Yes azonban nem ilyen. Ha ugyanis a biztosítottat nem éri baj, akkor a biztosítás lejártakor kármentességi bónuszt kaphat. Ha a biztosítás tartama legalább 15 év volt, akkor az alapbiztosításra a teljes tartam alatt befizetett díj 15 százaléka jár vissza, legalább 20 éves tartamnál pedig a befizetett díjak 20 százalékát utalja vissza az UNION Biztosító.

Azonos feltételekkel és tarifával elérhető kiegészítők

Az UNION Biztosító VIENNA World termékcsaládja rengetegféle kiegészítő biztosítást kínál, amelyeket a különböző élethelyzetekre kialakított csomagokban, de akár az egyedi igények alapján, személyre szabottan is elérhetnek az ügyfelek, arról nem is beszélve, hogy a családtagjaikra is kiterjeszthetik ezeket.

A kiegészítő biztosítások egységesek, azaz azonos feltételekkel és azonos tarifával érhetőek el, ami jelentősen egyszerűsíti az üzletkötők munkáját is.

A kiegészítő biztosítások között a balesetbiztosítás, az egészségbiztosítás, a költséges diagnosztikai vizsgálatokat fizető, és a rettegett betegségekre fedezetet kínáló biztosítások, valamint a gyermek egészségbiztosítás a legkeresettebb.

Egyszerű, kényelmes és gyors ügyintézés

A három új biztosítás további előnyei az innovatív, digitális megoldások. A biztosításokat teljesen papírmentesen lehet megkötni, és a további ügyintézés, valamint a kapcsolattartás is online zajlik. A különböző dokumentumok hitelesítése és aláírása e-mailben kapott link segítségével történik, így a biztosító sokkal gyorsabban tudja kötvényesíteni a szerződéseket, és azt követően is elektronikusan, titkosítva küld minden levelet és dokumentumot.

Az UNION ügyfélportál segítségével az ügyfelek egyszerűen tájékozódhatnak befektetéseik aktuális állapotáról, valamint elektronikusan, átutalással vagy bankkártyával intézhetik a díjfizetést is.

A két új megtakarítási terméknél az eseti díjak befizetése is egyszerűbb és kényelmesebb lett azzal, hogy az UNION eltörölte a befizetésekhez korábban kötelezően előírt díjfelosztási nyilatkozatot.

A VIENNA Yes kockázati életbiztosítást választó biztosítottak pedig egy egyszerűsített, öt kérdésből álló egészségügyi nyilatkozat kitöltése után, akár már másnap biztonságban érezhetik magukat.

A VIENNA World termékcsalád biztosításai kiemelkedően népszerűek. Ezek után az UNION ügyfelei és üzletkötői számára már tényleg csak egy szelet Sacher-torta és egy csésze Wiener melange hiányzik a bécsi életérzéshez!

Nyitókép: Union Biztosító.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...