Kövesse Facebook oldalunkat!

A BKV buszflottájának frissítésével 135 új, alacsonypadlós Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusz áll forgalomba Budapesten. Karácsony Gergely főpolgármester az új buszok jelképes átadásán csütörtökön történelmi jelentőségűnek nevezte a fővárosi buszflotta fiatalítását, „amihez hasonlót az elmúlt harminc évben nem láttunk”.

A főpolgármester a fejlesztésről azt mondta: „egy válság idején nem hátra, hanem előre kell menekülnünk, hiszen ez a válság arról szól, hogy olyan világot kell felépítenünk magunknak a jövőben, amelyben kevesebb energiát használunk, (…) a természeti erőforrásainkkal jobban gazdálkodunk”.

Éppen ezért a közösségi közlekedés fejlesztése a legjobb recept a válságból való kilábalásra – mutatott rá a főpolgármester.

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány megváltoztatta a közlekedési szokásokat, és ahhoz, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést, versenyképessé kell tenni a járműveket az autós közlekedéssel szemben.

A klíma- és energiaválságot csak akkor lehet legyőzni, ha a budapesti közösségi közlekedés fejlesztésével zöldebbé válik a főváros – mondta a főpolgármester.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója közölte, a 135 új busz közül 35-öt megvesznek, 100-at pedig bérelnek. Az 1990-es évek óta ekkora buszflotta „egyben fiatalítva nem volt a BKV-nál” – tette hozzá.

Azt mondta, az új járművekkel a fővárosi közösségi közlekedésben az összes busz alacsonypadlós és klimatizált lesz, a környezetkímélő járműveket a legkorszerűbb EURO 6-os motorral szerelték fel.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a modern járműpark létrehozása nem öncél. Nagyon fontos az ügyfélkényelem szempontjából, hiszen csak akkor fogják minél többen használni a közösségi közlekedést, ha a járatokon kényelmesen lehet utazni, másrészt a buszbeszerzéssel nagyban hozzájárulhatnak Budapest fenntarthatóságához és élhetővé tételéhez – mondta.
Megjegyezte, hogy az új buszokon nemcsak utazni lesz jobb, hanem a járművezetők munkakörülményei is javulnak.

Kitért arra is, jövőre 48 új Solaris trolibusz érkezik Budapestre, továbbá külső szolgáltató révén 2023-ban 150 új, alacsonypadlós busz közlekedhet majd a fővárosban.
A BKK és a BKV közös közleményben tudatta: csütörtöktől 29 bérelt, szóló és csuklós Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusz áll forgalomba Óbuda és Cinkota telephelyek szolgáltatási területén.

Közleményük szerint a buszágazatban – ide tartoznak a trolibuszok is – az alacsonypadlós járművek aránya az elmúlt 8 évben 38 százalékról 91 százalékra emelkedett, és ennek a flottának a forgalomba állásával a magaspadlós autóbuszok teljesen eltűnnek Budapest útjairól.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...