Kövesse Facebook oldalunkat!

A fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, majd közepesen és erősen felhős területek váltakoznak, de néhol előfordulhatnak gyengén felhős területek. Reggelig csapadék nem valószínű.

Szerdán általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a déli megyékben szűrt napsütés várható. Eső, zápor napközben az északi, északkeleti megyékben várható, majd estétől a Dunántúl északi felén is. A déli, délnyugati szél kedden gyenge vagy mérsékelt marad, majd a hajnali óráktól kezdődően egyre nagyobb területen lesz élénk, szerdán napközben az ország délnyugati negyedében időnként erős lökések is lehetnek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, azonban a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetünk.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 25 és 29 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében, a tartósan csapadékkal borított területeken 20 fok körüli értékeket is mérhetnek.

A Kárpát-medencét is egyre melegebb légtömegek érik el, aminek hatására főként a délnyugati területeken fokozódik a nappali felmelegedés.

Időjárási helyzet Európában

  • A Skandináv-félsziget felett egy sekély ciklon örvénylik, melynek mentén felhős, csapadékos időjárás a jellemző. Norvégia déli területeinél 15 és 67 mm közötti csapadékösszegekről érkezett jelentés, a csapadékösszegek ott területi átlagban 20 és 30 mm között változnak.
  • Délebbre, az Ibériai-félszigeten is egy ciklon teszi változatossá az időjárást, melynek előoldalán forró légtömegek áramlanak a mediterrán térség nyugati medencéjébe. Spanyolország keleti, valamint Franciaország délnyugati részén nagy területen 35 fok felett tetőzik a hőmérséklet.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...