Kövesse Facebook oldalunkat!

Az általános és középiskolás diákok pénzügyi nevelését az idén több mint 570 ezer példányban készült, többféle ingyenes kiadvány segíti, amelyek kiterjesztett valóság és e-learning megoldásokkal, animációkkal játszva tanítják pénzügyi tudatosságra a diákokat – közölte a Pénziránytű Alapítvány szerdán az MTI-vel.

A pénzügyi tudatosság fejlesztését támogató matematika és történelem példatárakból 175 ezer példány érkezik a középiskolákba, emellett közel 400 ezer példányt rendeltek az iskolák az alapvető pénzügyi és gazdálkodási ismereteket tartalmazó tankönyvekből és a pénzügyi fejezetekkel kiegészített munkafüzetekből általános iskolások és középiskolások számára – írták.

Az általános iskolásoknak szóló Küldetések a pénz világában című tankönyv az idén látványos kiterjesztett valóság (AR) megoldásokkal készült, és 20 új animációval is kiegészült a szórakozva tanulás jegyében. Az AR tartalmakat már tavaly bevezették a középiskolásoknak szóló Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvbe, amely idén is része a tankönyvcsomagnak.

A kiadványokon keresztül elérhető több mint száz oktató kisfilm is a mindennapi pénzügyi és gazdálkodási ismeretek témakörében.

A Pénziránytű Alapítvány Magyar Nemzeti Bank támogatásából megvalósult tananyagai 2016 óta már közel kétmillió példányban jutottak el ingyenesen az iskolákba – áll a közleményben.

Nyitókép: Pexels

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...