Kövesse Facebook oldalunkat!

Az MKB Csoport korrigált adózás előtti eredménye 106,5 milliárd forint volt az első fél évben, ami 41,5 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett második negyedéves jelentésében hétfőn.

A bank 49,8 milliárd forint adózott eredményt ért el az első fél évben a beolvadó bankok évközi eredményével együtt.

A csoport mérlegfőösszege egy év alatt 12,3 százalékkal, 10 190 milliárd forintra nőtt.

A jelentés szerint a csoport csaknem 460 milliárd forinttal bővítette vállalati üzleti hitelállományát, ami 20,4 százalékos éves bővülés.

A lakossági hitelek állománya 242,4 milliárd forinttal, 19,0 százalékkal nőtt tavaly júniushoz képest.

A csoport ügyfélbetét állománya lakossági és vállalati oldalról összesen 17,1 százalékkal, 902,3 milliárd forinttal emelkedett organikusan.

A kimagasló eredményekben szerepet játszott a Budapest Bankkal történt tavaszi egyesülés és a hatékonyabb működést biztosító új stratégia – írták.

Az MKB első alkalommal tett közzé olyan negyedéves konszolidált tőzsdei jelentést, amelyben már szerepelnek az egykori Budapest Bank és a leányvállalatként konszolidált Takarékbank számai, valamint figyelembe veszi a Sberbanktól vásárolt állományokat is – mutattak rá a közleményben.

A bankfúzió következő lépése – a csoporton belül – az MKB-nak a Takarékbankkal való jogi egyesülése lesz 2023 májusában.

Az MKB Bank – a Magyar Bankholding Csoport tagjaként – az MKB Csoport csoportvezető bankja, egyben a Takarékbank és az MTB integrációs üzleti irányító szervezet tulajdonosa.

A bank idén március 31-én egyesült a Budapest Bankkal. A 100 százalékban magyar tulajdonú, egyesült MKB Bank országos hálózata 66 városban összesen 143 bankfiókból és 184 ATM-ből áll.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...