Kövesse Facebook oldalunkat!

Szinte nincs olyan időszak az évben, amikor ne leselkedne veszély otthonainkra: tavasszal és ősszel az egyre hevesebb viharok, télen főként a fagyáskárok, nyáron pedig a betörések fenyegethetik az ingatlanokat és ingóságokat. Van azonban számos olyan káresemény is – például a háziállatok sérülése vagy okoseszközeink törése –, melyekre sokszor nem is gondoljuk, hogy egy személyre szabottan összeállított lakásbiztosítási csomag jelenthet megnyugtató megoldást. 2022 nyarán a Genertel is piacra lépett a Genertel Start Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításával, mely 20-féle alapkockázatra és számos választható kiegészítő káresetre nyújt fedezetet, gyors kárrendezést és teljes körű online ügyintézést kínál.

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített termék, az elnevezést pedig csakis azok a biztosítók használhatják, melyek képesek megfelelni az MNB által támasztott követelményeknek. Az MFO biztosítások 20 meghatározott alapkockázatra terjednek ki, köztük a tűz-, füst- és koromszennyezésre, robbanásokra, villámcsapásra és jégverésre, árvízre és földrengésre, minden típusú vízkárra, betöréses lopásra, rongálásra és vandalizmusra – így kifejezetten kedvező tarifákkal érhetőek el.  A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások könnyen és jól összehasonlíthatók, ráadásul az MNB rendelkezései alapján kifejezetten ügyfélközpontú kárrendezést nyújtanak, így valóban ideális választást jelenthetnek azok számára, akik jó kezekben akarják tudni otthonuk biztonságát.

Csak a legszükségesebbek… és minden, ami kellhet

A kötelezően biztosítandó alapkockázatok mellett 34-féle kiegészítő szolgáltatást is választhatnak a Genertel ügyfelei, melyekre talán ritkábban gondolunk egy lakásbiztosítás megkötésekor. Biztosíthatjuk okoseszközeinket, sportfelszereléseinket, kérhetünk speciális, családi házra kialakított kiegészítőket, valamint családtagjainkról is gondoskodhatunk balesetbiztosítással, gyermekbetegség térítéssel. Emellett az Assistance szolgáltatás kiegészítővel sürgős esetekben 0–24-ben elérhető a telefonos segítség és a vészelhárítás (pl. csőtörés, villanyvezeték sérülése esetén).

Érdemes tehát átgondolni, mire is van valójában szükségünk, és biztosítási igényeink szerint teljes mértékben személyre szabni a terméket. Erre a későbbiekben is lehetőség van, ha valamilyen fedezetre már nincs szükségünk, vagy új kiegészítővel bővítenénk biztosítási védelmünket, ezt sokszor egyszerű szerződésmódosítással megtehetjük. Biztosításunkat évről évre érdemes átnézni, frissíteni, hogy kár esetén ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés. A növekvő infláció mellett folyamatosan emelkednek az építőanyagárak, a kivitelezők, szakemberek munkadíjai, melyek eredményeként a biztosítási összeg nem biztos, hogy fedezni fogja a károkat.

Jövőtudatos termék: gyors, digitális, környezetkímélő

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításokkal kapcsolatos fontos követelmény, hogy a kárbejelentés, illetve a kárrendezés teljes folyamata digitális csatornákon is elérhető legyen. A Genertel erre tétet is emel, hogy környezettudatosságra buzdítsa ügyfeleit: 5%-os kedvezményt kap lakásbiztosítása díjából az, aki az elektronikus kommunikációt választja, online csoportos díjbeszedés esetén pedig 12%-os kedvezményt nyújt. Ha mindez nem lenne elég, óriási előnyt jelent, hogy a Genertel Start MFO biztosítással gyors a kárrendezés is, hiszen a kárszemlét vagy az utolsó szükséges dokumentum beérkezését követő 5 munkanapon belül téríthet a Genertel, a kisebb összegű károk esetén (100.000 Ft alatt) pedig a teljes folyamat mindössze legfeljebb 5 munkanapra rövidülhet. Érdemes tehát tájékozódni a lehetőségekről, a Genertel oldalán pedig a költségekről is pontosabb képet lehet kapni a lakásbiztosítás kalkulátor használatával.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...