Kövesse Facebook oldalunkat!

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, de helyenként jobban összeállhatnak a gomolyfelhők és zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Éjjel a legtöbb helyen kiderül az ég, de nyugaton kisebb körzetekben gomolyfelhős, keleten fátyolfelhős maradhat az idő. Csapadék nem valószínű.

Hétfőn is napos idő lesz a jellemző. Főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Hétfőn időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős széllökések is várhatók.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny vidékeken hűvösebb lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között várható.

A Kárpát-medencében hétfőn erősödik a nappali felmelegedés, nálunk is a napsütés lesz túlsúlyban, csak kevés helyen eshet.

Időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkság felett hatalmas kiterjedésű anticiklon helyezkedik el, amely szinte zavartalan napsütést biztosít Észak-, Északkelet-Európa nagy részén. A kontinens más vidékein is sokat süt a nap, ugyanakkor több sekély ciklon is található, amelyek hatására erősen felhős körzetek, illetve időszakok is előfordulnak, helyenként pedig záporeső, zivatar is kialakul. 

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...