Kövesse Facebook oldalunkat!

A következő napokban is jellemzően csak elszórtan várható zápor, zivatar. A napsütést viszont többször felhők zavarhatják. A maximumok többnyire 30 Celsius-fok körül alakulnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de elszórtan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a keleti megyékben – előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de az északi völgyekben és a homokhátságokon ennél hűvösebb lehet a hajnal. A csúcsértékek általában 25 és 33 fok között alakulnak, nyugaton azonban néhol hűvösebb is lehet.

Kedden sok lesz a napsütés. A Dél-Dunántúlon és a Tiszántúlon elszórtan zápor, zivatar is lehet. Több helyen megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A minimumok jellemzően 14 és 20 fok között alakulnak, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. Délután 25-31 fokig melegszik a levegő.

Szerdán egy „hidegörvény” érkezhet a térségbe, amelynek hatására erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Élénk, időnként erős lesz a szél. Hajnalra döntően 13 és 20 fok közé, a kevésbé felhős, szélvédett helyeken 13 fok alá hűlhet a levegő. A maximumok 25 és 30 fok között alakulnak.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan valószínű záporos jellegű csapadék. Időnként megélénkül, északkeleten néhol megerősödik a szél. A hőmérséklet hajnalban általában 12 és 18, délután 25 és 30 fok között alakul.

Pénteken, szombaton és vasárnap többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyi záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

  • Pénteken a hajnali 12-18 fokról délután 26-31 fokig melegszik a levegő.
    Szombaton a minimumhőmérséklet 13 és 19, a maximumhőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.
  • Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. A csúcsértékek 27 és 33 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...