Kövesse Facebook oldalunkat!

A gyengülő nemzeti valuta, a repülőjegyeket érintő adók, a piac által már „beárazott” benzináremelkedés sokakat arra késztet, hogy még alaposabban átgondolják, milyen kiadásokkal kell számolniuk, amikor a külföldi nyaralásukat tervezik. A repülő út költségei pedig nem a kifutón kezdődnek – hanem már a repülőtérre vezető úton. A különböző tarifák összevetésével azoknak segítünk, akik nem szeretnének lemondani a repüléssel megközelíthető nyaralási desztinációkról, de a nyaralásra fordítható költségvetésük is véges. Annyit azonban már most elárulhatunk, hogy a közösségi autómegosztás ezen a területen is jól szerepel!


 
Akár sok ezer forint megspórolható a reptérre való kijutással – amihez nem kell más, minthogy átgondoltan válasszuk ki, hogy milyen módon jutunk ki a Ferihegyi repülőtérre. Az alábbi összehasonlításban azt mutatjuk meg, hogy milyen költségekkel kell számolniuk azoknak, akik Budapest belvárosából (Deák tér) szeretnének eljutni a mintegy 30 percnyi távolságra található nemzetközi repülőterünkre. Természetesen ahány utas van, annyi személyes útvonallal lehet számolni – mi azonban a könnyebb összehasonlítás kedvéért két fix pont (Deák tér – Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér) közötti utazással számoltunk.

Klasszikus megoldás: busz

A legkézenfekvőbb megoldás a tömegközlekedés. Ez esetben a július elsejével megváltozott díjszabást figyelembe véve, fejenként 1 500 forinttal kell számolnunk a BKV 100E jelzésű busz igénybevételével – és persze a kényelmetlenséggel is, nevezetesen, hogy az odavezető úton akár sok tucat más utazóval együtt kell szoronganunk. 

10 000 forint alatt nem ússzuk meg taxival

A legkényelmesebb természetesen a taxi. A kényelemnek azonban – mint az élet más területén is – ára van. Kétségtelen, hogy amennyiben ezt a közlekedési módot választjuk, úgy nem nekünk kell a csomagjainkat ki-, és bepakolni, továbbá még pihenhetünk is a reptéri út felé haladva, viszont cserébe 10 000 – 12 000 Forintos költséggel kell számolnunk.

Saját autóval is elszállhatnak velünk az árak

Ha saját autóval megyünk a reptérre, akkor a ma még 480 forintos benzinnel számolva nagyságrendileg 1000 – 1500 forintból megúszható ugyan a benzinköltség, de a 3 napos parkolási díjjal együtt azonban már 6500 és 11500 forint között fizethetünk. Ekkor még csak egy hosszú hétvégéről beszéltünk, ám egy 1 hetes utazás esetén már mindez 10500 és 17000 forintos körülbelüli összeggel kalkulálható!

Közösségi autóval bőven 5 000 Ft alatt maradunk

Ha ugyanezt a nagyságrendileg 30 perces utat közösségi autóval tesszük meg, úgy a GreenGo aktuális tarifái alapján 2190 – 4230 Forint közötti összeggel számolhatunk. Ebben az esetben nekünk kell leparkolni a járművet egy erre a célra kialakított parkolóba, ahonnan kisbusz szállít be bennünket díjmentesen az „indulás” tábla alá.
 
Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy az élet minden más területeihez hasonlóan az utazás terén is a kényelem lesz az, ami meghatározza a költésünket. A buszozás olcsó, de kényelmetlen, a taxizás drága, de kényelmes. Azoknak, akik viszont a gyors, kényelmes és pénztárcabarát megoldást keresik, valószínűleg a GreenGo lesz az ésszerű megoldás.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...