Kövesse Facebook oldalunkat!

Átmenetileg jelentősen csökken, majd éjszaka előbb az északi megyékben, majd hajnalban már a déli határvidéket kivéve másutt is megnövekszik a felhőzet, de reggelig említésre méltó csapadék még sehol sem lesz.

Kedden az ország északi felén erősen felhős idő várható, és az északi határ mentén elszórtan gyenge eső, zápor is előfordulhat. Délen ezzel szemben közepesen felhős égre és többórás napsütésre készülhetünk, és csapadék sem lesz. Hajnaltól a délnyugati, nyugati szelet elsősorban, de nem kizárólag az északkeleti megyékben erős, olykor viharos széllökések kísérik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően +4 és 0 fok között várható, gyenge fagy csak a hidegre érzékeny helyeken lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 12 és 18 fok között várható, de az Északi-középhegység területén kissé hűvösebb is lehet.

Időjárási helyzet Európában

  • Nyugat felől anticiklon nyúlik be kontinensünk középső területei fölé, így Franciaországtól Lengyelországig nagyobbrészt napos, csapadékmentes az idő. Ugyanakkor a Norvég-tenger felett, valamint Ukrajnától kissé keletre is egy-egy ciklon örvénylik, 10 millimétert meghaladó napi csapadékról azonban csak Skócia legészakibb területeiről és Délnyugat-Norvégiából érkeztek jelentések.
  • Az ilyenkor megszokottakhoz képest Európa legnagyobb részén hidegebb van, az Alpok és a Kárpátok északi előterében napközben is 5 fok alatt maradnak a maximumok.
  • Érdemben melegebb csak az Ibériai-félsziget délnyugati részein, az Égei-tenger mentén és a Fekete-tenger nyugati partvidékén van, de még ezeken a tájakon is ritka a 20 fokot meghaladó csúcshőmérséklet.
  • Kedd estig az említett északi ciklon előoldalán egyre melegebb levegő érkezik hazánk fölé, érdemi csapadék nem várható.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...