Kövesse Facebook oldalunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök párhuzamot vont az orosz kultúra elleni jelenlegi nyugati kampány és a náci Németországban Adolf Hitler alatt zajló események között – adta hírül a TASZSZ orosz hírügynökség pénteken.

A hírhedt cancel-culture valóban képes eltörölni a kultúrát. Csajkovszkij, Sosztakovics, Rahmanyinov nevét eltávolítják a színdarabokról, az orosz írókat és könyveiket betiltják.

– mondta pénteken.

Utoljára közel 90 évvel ezelőtt folytattak ilyen nagyszabású kampányt a nemkívánatos irodalom ellen a nácik Németországban – jegyezte meg.

Az elnök visszaemlékezett az akkori híradókra, amikor a német városok központi terein meggyújtott máglyákba dobálták a könyveket.

Ilyeneket elképzelni sem lehet hazánkban! Kultúránknak köszönhetően immunisak vagyunk az ilyesmire. Elválaszthatatlan Oroszországtól, ahol nincs helye az etnikai intoleranciának, ahol több tucatnyi ember él. A nemzetiségek egymás mellett élnek, dolgoznak, nevelik gyermekeiket, ahol a kulturális sokszínűség a társadalom büszkesége, államunk ereje és előnye.

– hangsúlyozta.

A kultúra törlésének jelenségét kommentálva megjegyezte, hogy napjainkban egy egész évszázados országot – az orosz népet – igyekeznek „eltörölni”.

Mindennek, ami Oroszországhoz kötődik, egyre növekvő diszkriminációjára gondolok, erre a tendenciára, amely több nyugati országban is kibontakozik az uralkodó elit teljes beleegyezésével, vagy akár a vezetőik által ösztönözve.

– ​​mondta Putyin.

Fotó: Archív.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...