Kövesse Facebook oldalunkat!

Az orosz jegybank igazgatósága úgy döntött, hogy február 28-tól évi 10,5 százalékponttal 20 százalékra emeli az irányadó rátát. Ez támogatja a pénzügyi és árstabilitást, valamint megvédi az állampolgárok megtakarításait az értékcsökkenéstől – irta a Bankár Magazin a TASS orosz hírügynökségre hivatkozva. 

Ez az irányadó ráta minden idők legmagasabb értéke. A korábbi 17 százalékos rekordot 2014 decemberében érték el.

Az Orosz Nemzeti Bank igazgatósága úgy döntött, hogy 2022. február 28-tól évi 20%-ra emeli az alapkamatot. Az orosz gazdaság külső feltételei drasztikusan megváltoztak. Az irányadó kamatláb emelése biztosítja a betéti kamatok szükséges szintre emelkedését a megnövekedett értékcsökkenési és inflációs kockázatok kompenzálására. Erre a pénzügyi és árstabilitás támogatása, valamint az állampolgárok megtakarításainak az amortizációtól való védelme érdekében van szükség.

– áll a közleményben.

A további irányadó kamatdöntéseknél figyelembe veszik a külső és hazai viszonyok és a pénzügyi piacok reakcióiból fakadó kockázatokat, valamint a célhoz viszonyított tényleges és várható inflációs mozgásokat és az előrejelzési időszak gazdasági folyamatait – közölte az Orosz Nemzeti Bank.

Az Orosz Bank elnökének nyilatkozata az Igazgatóság ülését követően várhatóan 2022. február 28-án, moszkvai idő szerint 16:00 órakor fog megjelenni.

Nyitókép: TASS.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...