Kövesse Facebook oldalunkat!

A biztosítókkal való konzultációkat követően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) módosította a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások (MFO) feltételeit, ami további kedvezményeket és gyorsabb ügyintézést jelenthet az ügyfeleknek – tájékoztatta az MNB hétfőn az MTI-t.

A közleményben kiemelték: a biztosítók ezentúl célzott hűség-, partner- és családi kedvezményeket is kínálhatnak az MFO termékükhöz.

Az MNB a változások között említette, hogy a kártérítési igények a jövőben az esedékességüktől számítva csak 5 év elteltével évülnek el az MFO-termékek esetében.

A biztosítók legkésőbb a kárszemlét követő 5 munkanapon belül kérhetik az ügyfelektől, hogy azok küldjék meg a kár elbírálásához szükséges dokumentumokat.

A biztosítók az eddigi éves gyakoriság helyett immár negyedévente módosíthatják MFO-termékeik meghirdetett díjait, biztosítási összegeit; a már meglévő szerződések díjai továbbra is csak évente egyszer változtatható. Jegybanki elvárás, hogy a korábban szerződött ügyfelek nem kerülhetnek kedvezőtlenebb helyzetbe az újonnan szerződést kötőkhöz képest – sorolta a jegybank.

Az MFO-termékek immár 320 milliárd forintnyi ingó- és ingatlanvagyont védenek

– tájékoztatott a jegybank.

A hazai 12 lakásbiztosító és 1 fióktelep közül immár 7 kínál MFO terméket és idén további ilyen termékek megjelenése várható a piacon – jelezték.

Emlékeztettek: a fogyasztóbarát otthonbiztosítások azonos díjért az eddiginél magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak, fölösleges kiegészítők, költségek nélkül.

Az MNB felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyfeleknek érdemes eddigi lakásbiztosításukat az évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteni, amihez a jegybank honlapján lévő ingyenes kalkulátor is segítséget nyújthat.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...