Kövesse Facebook oldalunkat!

Emmanuel Macron francia elnök visszautasította a Kreml kérését, hogy végezzen orosz COVID-19 tesztet, amikor a héten Vlagyimir Putyin elnökhöz érkezett, nehogy Oroszország kezébe kerüljön Macron DNS-e – mondta el a Reutersnek Macron környezetéből származó két forrás.

Moszkvába látogató francia államfő emiatt távol tartotta magát az orosz vezetőtől az ukrajnai válságról folytatott hosszas moszkvai tárgyalásokon.

„Putyin hosszú asztala” szatirikus kommentárokat, valamint olyan spekulációkat váltott ki a közösségi médiában – többek között diplomaták körében is -, hogy Putyin esetleg valamilyen üzenetküldésre akarja felhasználni a furcsa helyezetet.

Két forrás azonban, aki ismeri a francia elnök egészségügyi protokollját, azt mondta a Reutersnek, hogy Macron választási lehetőséget kapott: vagy elfogadja az orosz hatóságok által elvégzett PCR-tesztet, és megengedi, hogy Putyin közelébe kerüljön, vagy megtagadja és be kell tartania a szigorúbb szociális szabályokat. távolságtartó.

Nagyon jól tudtuk, hogy ez azt jelenti, hogy nem lesz kézfogás és a hosszú asztalnál kell majd tárgyalni; de nem tudtuk elfogadni, hogy rátegyék a kezüket az elnök DNS-ére.

– mondta az egyik forrás a Reutersnek, utalva biztonsági aggályokra, ha a francia vezetőt orosz orvosok tesztelik.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megerősítette, hogy Macron elutasította a tesztet, és azt mondta, Oroszországnak nincs ezzel problémája, de ez azt jelenti, hogy Putyintól 6 méteres távolságra van szükség a Kreml vezetőjének egészségének védelme érdekében.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...