Kövesse Facebook oldalunkat!

Csütörtökön északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, estére már nagy területen kiderül az ég. Éjszaka csak keleten maradhatnak felhősebb területek.

Pénteken derült lesz az ég, majd estétől a déli országrészben megnövekszik a felhőzet. Késő estig északkeleten és északnyugaton fordulhat elő futó zápor, hózápor. Pénteken napközben csapadék nem valószínű, majd estétől a délkeleti megyékben hószállingózás kezdődhet.

Az élénk északnyugati szelet csütörtökön néhol erős lökések kísérik, majd éjszakától veszít erejéből a szél, amely pénteken mérsékelt marad.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -5 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben -12, -14 fok is előfordulhat.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet péntek délután -1 és +4 fok között valószínű.

A Kárpát-medence időjárását jelenleg egy hullámzó front alakítja, amely estig elhagyja térségünket, mögötte hideg, száraz levegő áramlik fölénk, átmenetileg megnyugszik a légkör.

Időjárási helyzet Európában

  • Az elmúlt napokban kontinensünk nagy részének időjárását alakító ciklonok és azok frontjai egyre inkább kelet felé húzódnak, így Európa nagy részén alapvetően nyugodt az idő. Nyugat-Európa és Közép-Európa északi országaiban egyre inkább anticiklonális hatás érvényesül, így ezeken a területeken a hajnali órákban nagyobb eséllyel képződik köd, illetve rétegfelhőzet. A minimum-hőmérséklet arrafelé nagy területen 0 fok körül alakul.
  • Ezzel szemben Lappföldön több helyen is -30 fok alá csökkent a hőmérséklet. Jelentős mennyiségű csapadékról csak az Adriai-tenger mentéről érkezett jelentés, ott egy mediterrán ciklonból néhol zivatarok is kialakultak.
  • Az Atlanti-óceán felett egy hatalmas kiterjedésű mérsékeltövi ciklon örvénylik, a ciklon hatására Izlandon a legerősebb széllökés eléri a 100 km/h-t is.
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...