Kövesse Facebook oldalunkat!

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 5 millió forinttal 1,07 milliárd forintra emelte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) alaptőkéjét, és csaknem 2 milliárd forinttal növelte a társaság tőketartalékát – közölte a tőzsdén jegyzett életbiztosító a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

Kiemelték: a teljes alaptőke-emelést a CIG Pannónia Életbiztosító mint az EMABIT egyszemélyes tulajdonosa teljesíti.

Az alaptőke felemeléséből az EMABIT az újraindított üzletágak működését és a portfolió növekedését finanszírozza.

Az alaptőke-emelésre öt darab egymillió forint névértékű, 400 millió forint kibocsátási értékű, névre szóló új, dematerializált törzsrészvény zártkörű forgalomba hozatalával, pénzbeli hozzájárulás befizetésével kerül sor.

A társaság az alaptőke-emeléssel egyidejűleg a részvények kibocsátási, illetve névértéke közötti különbözetet – azaz 1,99 milliárd forintot – leányvállalata tőketartalékába helyezi – olvasható a BÉT honlapján.

Az EMABIT szeptemberben indította újra működését, miután a Magyar Nemzeti Bank csaknem két évvel korábban megtiltotta, hogy új szerződéseket kössön egyebek mellett a szavatolótőke-szinttel kapcsolatos kifogása miatt.

A pénzügyi szolgáltató egyelőre vállalati ügyfelek számára értékesíti nem-életbiztosítási termékeit, a tervek szerint jövőre a lakossági szegmensnek szánt ajánlatokkal is megjelenik majd. Terveik szerint a lakossági termékek között a lakásbiztosítás, illetve a különböző gépjármű-biztosítások – kgfb, casco – egyaránt megtalálhatók lesznek.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...