Kövesse Facebook oldalunkat!

Mészáros Lőrinc 100 millió forintos támogatásával, 200 millió forint összértékű járművet kaptak a bicskei tűzoltók: a Magyarországon egyedülálló, de Európában is ritkaságszámba menő, legkorszerűbb kialakítású, új tűzoltó gépjárműfecskendőt csütörtökön adták át Bicskén.

Az átadóünnepségen Bálint Istvánné (Fidesz-KDNP) polgármester felidézte: amikor a tűzoltók megkeresték az új gépjármű vásárlásának ötletével, nem volt kérdés számára, hogy támogatja, mert a város és a helyben élők biztonsága mindennél előrébb való. Az ajánlatkérést követően kiderült, hogy a jármű 200 millió forintba kerül, ami óriási kihívást jelentett, de adománygyűjtést szerveztek, megkeresték a környék vállalkozóit és az önkormányzat is adott hozzá 21 millió forintot.

Fotó: Tessely Zoltán Facebook oldala.

Tessely Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a bicskei telephelyű Spar Magyarország Kft. 25 millió forinttal gyarapította a gyűjtőszámlát, a szintén helyi Vivber Kft. 2,5 milliót adományozott, míg a tűzoltóság saját tartalékából 25 millió forintot biztosított.

A kisebb-nagyobb adományokkal a tűzoltókocsi árának csaknem fele állt rendelkezésre, a fennmaradó százmillió forintot Mészáros Lőrinc ajánlotta fel.

– tette hozzá.

A képviselő bejelentette, hogy a tűzoltóság épületének energetikai felújítása is hamarosan elindulhat, mivel a város önkormányzata 67 millió forintnyi TOP-forrást nyert.

Fotó: Tessely Zoltán Facebook oldala.

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa hangsúlyozta: üzletemberként és lokálpatriótaként kötelességének érzi, hogy segítse a térség fejlődését, az életkörülmények javítását, legyen szó tanulmányi ösztöndíjról, lakhatási és építési támogatásról, a közbiztonság erősítéséről vagy, mint ebben az esetben, az élet- és vagyonmentés feltételeinek biztosításáról. Úgy vélte, mindezek hiábavalók lennének, ha nincs a közösség összefogás, amivel „a lehetetlennek tűnő dolgok is valósággá válhatnak”.

Fotó: Tessely Zoltán Facebook oldala.

Polgár Viktor, a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság elnöke arról beszélt, hogy 2017-ben a kényszer szülte az új jármű ötletét, mivel az eddig használt járműfecskendőjük ma már 17 éves, és több ezer riasztáson van túl, a többi autójuk pedig még öregebb. Rámutatott, hogy idén 140 éves tűzoltóságuk olyan „születésnapi ajándékot” kapott, ami sok tűzoltóság életében mindig álom marad.

A BÖT tűzoltói a bicskei járás tizenhárom településére felügyelnek, az M1-es autópályán Biatorbágy és Tatabánya között elsődleges segítők, valamint hozzájuk tartozik az 1-es főút huszonnégy kilométer hosszú szakasza.

A sajtóanyag szerint a most átadott IVECO-Magirus nehéz tömegosztályú tűzoltó gépjárműfecskendő 3500 liter oltóvíz és 250 liter habképző anyag szállítására alkalmas. A szerkocsi 1+5 főt, azaz egy teljes rajt tud szállítani, az élet- és vagyonmentéshez szükséges legmodernebb eszközökkel van felszerelve.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...