Kövesse Facebook oldalunkat!

A folytatásban marad a nyugodt, eseménytelen idő, naplemente tájékán a gomolyfelhők nagy része összeesik. Éjszaka ismét vastagabb felhősávok képződhetnek az alacsonyabb szinteken, akár nagy területen is, másutt gyengén felhős vagy derült lesz az ég.

Szombaton az éjszaka képződő felhők a délelőtt folyamán szakadoznak, majd folytatódik a napos, gomolyfelhős idő. Helyenként zápor, főleg északkeleten akár zivatar is kialakulhat. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt marad.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul. A tartósan derült, hidegre érzékeny helyeken ennél jóval hűvösebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25 és 30 fok között várható.

A Kárpát-medence időjárását szombat estig főként helyi hatások alakítják, hajnalban rétegfelhőzet képződhet, amely hamar feloszlik, és napközben már gomolyfelhős, napos idő várható egy-egy zápor kíséretében.

Időjárási helyzet Európában

  • Kontinensünk középső részén főleg anticiklonális hatások érvényesülnek, általában napos idő jellemző kevés felhővel, de hajnalban már az őszt idéző rétegfelhőzet is kialakul a völgyekben, medencékben. Ezt az anticiklont szinte minden oldalról ciklonok, illetve a hozzájuk tartozó frontok veszik körbe. Ezeken a vidékeken már jóval változékonyabb, kissé csapadékosabb az időjárás.
  • Hőmérséklet szempontjából Európa két részre szakadt, az északi, valamint középső tájakon is kora őszies idő uralkodik. A mediterrán térségben viszont továbbra is tombol a nyár.

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...