Kövesse Facebook oldalunkat!

A jegybank online Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási kalkulátora újabb kényelmi funkcióval bővült, mostantól egy lépésben, az adatok ismételt megadása nélkül lehet továbblépni a kiválasztott biztosító honlapjára és ott akár azonnal szerződést kötni – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-nek kedden eljuttatott közleményében.

Kiemelték: az online kötés funkció bővítése folyamatos, így a közeljövőben egyre több termék esetében lesz elérhető.

A jegybank a minősített termékek közötti választás megkönnyítése érdekében idén márciusban indította el az összehasonlító oldalt

– idézték fel. A kalkulátort azóta már több mint tízezer alkalommal látogatták meg.

Az MNB felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyfeleknek a meglévő lakásbiztosításukat érdemes az évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteniük, valamint friss kalkulációt végezni az egyéni igényeik alapján. Az ügyfelek a meglévő termékeiket – a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz hasonlóan – 30 nappal az évforduló előtt tudják felmondani – tették hozzá.

  • A fogyasztóbarát otthonbiztosítások kedvező díjért az eddiginél magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek, fölösleges többletszolgáltatások- és kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon, miközben a biztosítási szerződés egésze alatt ügyfélbarát kiszolgálást garantálnak – emlékeztettek.
  • A fogyasztóbarát otthonbiztosítás alapcsomagja elemi károkra, illetve egyéb, a háztartásokat egzisztenciájukban alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatok (például betörés, csőtörés) ellen nyújt fedezetet – tették hozzá utalva arra, hogy kiegészítő fedezetként a lakáshoz közvetlenül kapcsolódó, gyakoribb káresemények is biztosíthatók.

A kalkulátor új fejlesztése illeszkedik ahhoz az elváráshoz, hogy a kommunikáció, a kárbejelentés és a kárrendezés teljes folyamata a biztosítóval digitálisan is zajlódhasson – hangsúlyozták a közleményben.

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...