Kövesse Facebook oldalunkat!

Az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és többfelé, akár több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

Hétfőn a Dunántúl északnyugati felén már kevesebb lesz a felhő, és ott kisebb a csapadék esélye is. Az északias szél főleg a Nyugat-Dunántúlon, illetve északkeleten erősödhet meg, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy akár viharos széllökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között várható, de az átmenetileg derült, szélcsendes tájakon pár fokkal hűvösebb lehet a hajnal.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 26 és 30 fok között alakul.

A Kárpát-medence időjárására egyre kevésbé lesz hatással a délre lévő hidegörvény. Hétőn szaknyugat felől elér minket az említett hidegfront, amelynek hatására lassan szárazabb és stabilabb levegő áramlik fölénk.

Időjárási helyzet Európában

  • Az Appennini-félsziget térsége fölött elhelyezkedő hidegörvény záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárást eredményez Európa középső tájain. A zivatarokat több helyen intenzív felhőszakadás kíséri, nem egy helyen 60-70, az Alpokban néhol 100 mm-t meghaladó csapadékösszegek is előfordulnak.
  • A Kelet-európai-síkság déli és keleti részein is labilis a légkör, ott is több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. A Brit-szigetek felől magasnyomású zóna nyúlik be szárazföldünk északnyugati részei fölé, és okoz száraz, napos időjárást.
  • Az anticiklon északi peremén egy hidegfront található, amely Nyugat-, Északnyugat-Skandináviába néhány zápor kíséretében már meghozta a lehűlést. 

Nyitókép: MTI.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...