Kövesse Facebook oldalunkat!

„Csokifoltot minden ünneplő ruhára!” Ez a cél vezérelte az Élelmiszerbank munkatársait és önkénteseit, amikor néhány éve elindították az országos hatókörű ünnepi élelmiszeradományozási programjukat rászoruló gyerekek számára.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület négy éve indította útjára az Ünnepi Gyerek Pályázatait, hogy egy-egy jeles nap alkalmával a nehéz sorsú gyerekek is részesülhessenek azokból a finomságokból, amik a legtöbb kortársuk számára teljesen természetes részei az ünnepeknek.

Az idei évben is sok karitatív szervezet, családokat segítő intézmény és gyermekotthon jelezte igényét az édességcsomagok iránt. A kérelmeket az Élelmiszerbank az Allianz Hungária Zrt. támogatásával tudta teljesíteni.

Kiemelt fontosságú számunkra, hogy hozzájárulhattunk az élelmiszeradományozási program megvalósításához, és ezen keresztül a rászoruló gyermekek öröméhez. Nagyon várjuk már a következő együttműködésünket is, amelynek során Magyar Élelmiszerbank által szervezett nyári gyermektáborokat támogatjuk. Azt gondolom, hogy az elnyúlt pandémiás időszak miatt különösen fontos, hogy segítsük a gyermekek visszatérését a közösségbe, illetve lehetőséget adjunk nekik a felhőtlen élményekre. Az Allianz Hungária Zrt. jövőbiztosítóként jelentős hangsúlyt fektet a következő generáció jólétére, valamint fejlődésére. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület programjainak támogatásával, illetve a szervezet munkájának köszönhetően tehetünk is ezért a nemes célért.

– mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője.

Az Egyesületünk mindig térítésmentesen menti, illetve veszi át az élelmiszereket a kereskedelmi láncoktól és a gyártóktól, és ingyenesen is adjuk tovább azokat a rászorulóknak. Mégis minden ilyen adományosztás komoly szervezéssel, raktározási és szállítási költségekkel jár. Nagyon fontos számunkra, hogy olyan vállalati partnert találtunk a programunk megvalósításához, akiknek szintén fontos a gyermekek segítése. Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. anyagi támogatását.

– mondta Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója. 

2021-ben a 60 nyertes Gyermeknapi pályázat segítségével 7 516 rászoruló gyermek juthatott hozzá finomságokból összeállított adománycsomagokhoz. A csomagok – melyek összértéke megközelítette a 22,4 millió Ft-ot – még gyermeknap előtt célba értek.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az Allianz Hungária Zrt. második éve segíti együtt a nélkülözőket, a gyerekeket. Az Allianz Hungária Zrt. 2020-ban a járványügyi helyzetben is kiemelt támogatást nyújtott az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkájához.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...