Kövesse Facebook oldalunkat!

Az egész országra figyelmeztetéseket adott ki zivatar, illetve felhőszakadás veszélye miatt csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzés szerint zivatarveszély miatt az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala megyére a felhőszakadás miatt is kiadták a figyelmeztetést.
Azt írták: szerdán a Tiszántúlon „lecsengenek” a zivatarok, az országból kilépő, gyengülő zivatarokat még időnként egy-egy viharos lökés, jégeső kísérheti. Csütörtök reggelig egyéb veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Csütörtökön a déli óráktól egy hidegfront mentén észak felől egyre többfelé alakulnak ki zivatarok, amelyek dél felé haladnak. Legkésőbb a déli megyékben várható zivatar kipattanása. Az esti órákban már mérséklődik a csapadék. A zivatarokat átmenetileg viharos szél, jégeső is kísérheti. Az egymást követő zivatargócokból helyenként nagy mennyiségű (jellemzően 20-30, de akár 40 milliméter) csapadék is összegyűlhet.

Az előrejelzés szerint csütörtökön hajnalban plusz 2 és 8, délután 15 és 21 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Komoly lehűlés a következő napokban sem várható, de a hétvégén néhol ismét fagypont alá hűlhet a levegő.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...