Kövesse Facebook oldalunkat!

Többnyire napos, csapadékmentes idő lesz, de a Dunántúlon helyenként maradnak felhős tájak is. Éjszaka a nyugati megyék fölé változó vastagságú felhőzet sodródik, míg keleten gyengén felhős, derült marad az ég.

Szerdán a Dunántúlon közepesen, másutt inkább gyengén felhős lesz az idő, majd estére országszerte kiderül az ég. Számottevő csapadék nem várható. Az északias szél többnyire mérsékelt marad.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -6 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken -7, -10 fok is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 4 és 9 fok között valószínű.

Hazánk időjárását szerda estig zömmel anticiklonális hatás alakítja, ugyanakkor a magasban átvonul egy gyenge hidegfront.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nagy részének időjárását magasnyomású zóna határozza meg. Ciklonok és frontok csak a Fekete-tengertől keletre és Írországtól nyugatra találhatóak. Mindazonáltal magassági hidegfrontok előfordulnak a szárazföld fölött is, így például Olaszország, Finnország, valamint a Germán-lengyel-alföld térségében. Ezeken a területeken csapadékos, felhős az idő; amíg északon havazik, Olaszországban intenzív zivatarok képződtek. Rómában például egy nap alatt közel 100 mm esett. 

Nyitókép: MTI / Archív.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...