Kövesse Facebook oldalunkat!

A Duna House Nyrt. február 24-től fizet osztalékelőleget a részvényeseinek, az egy darab 5 forint névértékű törzsrészvényre jutó bruttó osztalékelőleg összege 13,1 forint – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A hirdetmény szerint az „A” sorozatú törzsrészvényekre összesen bruttó 450 481 097 forint osztalékelőleg jut.

A”B” sorozatú dolgozói részvényekre nem fizet osztalékelőleget a társaság.

A BÉT-en február 15-én lehet utoljára kereskedni a 2020. évi osztalékelőlegre jogosító törzsrészvényekkel. Osztalékelőlegre az a részvényes jogosult, akinek a részvények az osztalékelőleg-fizetés fordulónapján, azaz február 17-én a tulajdonában vannak.

Az igazgatóság arról is tájékoztatta a részvényeseket, hogy abban a nem várt esetben, ha 2020. évi beszámolót elfogadó közgyűlés nem állapít meg osztalékot vagy az osztalékelőleg összegénél kevesebb osztalékról dönt, akkor az osztalékelőleget kapó részvényesnek az osztalékelőleget részben vagy egészben vissza kell fizetnie a társaságnak. Ilyen esetben osztalékelőleg visszafizetésre akkor is az osztalékelőleg kedvezményezettje vagy átvevője köteles, ha időközben már eladta a részvényt – tették hozzá.

A Duna House Holding Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. Utolsó záró értékük 380 forint volt, árfolyamuk az utóbbi egy évben 256 forint és 440 forint között alakult.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...