Kövesse Facebook oldalunkat!

Csökkent a Magyarországon a K&H-ban érdekelt KBC belga biztosító és bankcsoport adózott eredménye a tavalyi utolsó negyedévben az előző negyedévhez és az egy évvel korábbihoz mérve is.

A KBC honlapján közzétett adatok szerint a nyereség 538 millió euró volt a december végén zárult negyedévben, kisebb a negyedévvel korábbi 697 millió eurónál és elmaradt a 2019. utolsó negyedévi 702 millió eurótól.

A részvényarányos nyereség 1,26 euróra esett a tavalyi utolsó három hónapban az egy évvel korábbi 1,66 euróról.

A negyedévben 1 milliárd 802 millió euró bevételre tett szert a harmadik negyedévi 1 milliárd 872 millió euró és a 2019. negyedik negyedévi 2 milliárd 41 millió eurót követően.
A KBC nettó kamatbevétele a negyedik negyedéven 1 milliárd 67 millió euróra esett az egy évvel korábbi 1 milliárd 182 millió euróról.

A tavalyi adózott eredménye 1 milliárd 440 millió euróra, részvényenként 3,34 euróra csökkent a 2019. évi 2 milliárd 489 millió euróról, részvényarányosan 5,85 euróról.
Tavalyi bevétele 7 milliárd 195 millió euróra süllyedt az egy évvel korábbi 7 milliárd 629 millió euróról.

A KBC tavalyi nyereségének döntő részét, 1001 millió eurót Belgiumban termelte, ami 343 millióval elmarad az egy évvel korábbitól. Tavaly Csehországban 375 millió euró, Szlovákiában 56 millió, Magyarországon 114 millió euró, Bulgáriában pedig 76 millió euró nyeresége, viszont Írországban 48 millió vesztesége keletkezett.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...