Kövesse Facebook oldalunkat!

A csapadék egyre inkább a délnyugati országrészre szorul vissza. Éjszaka tovább csökken, de a Dél-Dunántúlon megmaradhat a felhőzet, ott késő estig még előfordulhat néhol kisebb havazás. Emellett a derült területeken (zúzmarás) köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, ami várhatóan szombat napközben helyenként tartósan megmaradhat.

Az ország többi részén viszont több órára kisüt a nap. Délutántól dél felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. A tartósan borult tájakon hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között alakul, de északkeleten és a hófödte, derült tájakon néhol -10 fok is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0, +5 fok között valószínű, a tartósabban ködös, rétegfelhőzettel borított tájakon alacsonyabb hőmérséklet várható.

A Kárpát-medence időjárását ma még a tőlünk délebbre húzódó hullámzó frontrendszer alakítja, szombaton már a fent említett magasnyomás húzódik fölénk, az éjszaka képződő (zúzmarás) köd egy része napközben tartósabban is megmaradhat.

Időjárási helyzet Európában

  • Anticiklon húzódik az Atlanti-óceán fölött, hatására kontinensünk nyugati szélén nyugodt az idő, a Brit-szigetek területén is a legtöbb helyen gyengén felhős az ég, azonban vannak olyan részek ahol párás a levegő, és a hajnali órákban köd, helyenként zúzmarás köd képződik.
  • Kontinensünk középső és délebbre eső részein ciklonok teszik mozgalmassá az időjárást. Területükön sokfelé felhős az idő, és csapadékról is érkezik jelentés, míg a Lengyel-alföldön havazik, a Mediterráneumban az eső esik.
  • Az Ibériai-félsziget felett hullámzó frontrendszer húzódik, amely síkvidéken esőt, míg 600-700 m fölötti magasságban gyenge havazást okoz.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...