Kövesse Facebook oldalunkat!

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság (KH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a közbeszerzéseknél alkalmazandó jogkövető magatartások erősítése érdekében – közölték a szervezetek közös közleményben csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatásuk szerint a szervezetek a szakterületeiket érintő általános jogalkalmazási és jogértelmezési kérdések egyeztetése, illetve szakmai és gyakorlati kérdések tisztázása érdekében konzultációkat kezdeményezhetnek, közösen szervezett konferenciákat, képzéseket tarthatnak.

A két szervezet kiemelt célja a fenntartható, különösen a környezetbarát és innovációs közbeszerzési gyakorlat elterjesztése Magyarországon. Ennek érdekében a KH vállalja, hogy a példaértékű közbeszerzési magatartások elterjesztése érdekében különböző fórumokon felhívja az ajánlatkérők figyelmét a közbeszerzési eljárások során a fenntarthatósági követelmények szélesebb körű alkalmazásának előnyeire. Míg a jegybank az általa ismert fenntartható jó gyakorlati példákról tájékoztatja a KH-t és törekszik a fenntartható megoldások gyakorlati megvalósítására.

A szervezetek megállapodtak abban is, hogy a kormány 2020-2022 közötti időszakra szóló középtávú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégiáját, valamint az ahhoz kapcsolódó intézkedési terv végrehajtását szakpolitikai eszközeikkel támogatják, valamint saját stratégiájukban kiemelt helyen kezelik a korrupció megelőzését – írták.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...