Kövesse Facebook oldalunkat!

Sikeresnek nevezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Bankszövetséggel folytatott együttműködést a koronavírus-járvány idején több gazdasági területen is.

A tárcavezető hétfőn Budapesten, a Magyar Bankszövetség online évzáró rendezvényére küldött videoüzenetben, megköszönve az együttműködést, példaként kiemelte: fontos volt a hiteltörlesztési moratórium bevezetésével magyar vállalkozások tízezreinek és emberek százezreinek átmenetet biztosítani a járvány idején.

SOKAN OLVASTÁK

Kitért arra is, hogy míg a világgazdaságból szinte kizárólag negatív hírek érkeznek,

addig mi Magyarországon napról-napra jelentünk be újabb és újabb beruházásokat.

Az Eximbankkal kapcsolatban felidézte: novemberben az eddigi legnagyobb, 60 milliárd forint értékű kötvénykibocsátását hajtotta végre, valamint egy kétoldalú, 200 millió eurós hitelfelvételről is sikerült megállapodást aláírni.

Így a következő időszakban a magyar cégek megnövekedett finanszírozási igényét is ki tudják majd szolgálni-

– közölte. Sok piaci lehetőség megnyílt a jelenlegi időszakban az exportképes magyar vállalatoknak.

Utalt arra, hogy a járvány miatt a világgazdaság eddigi növekedési üteme megtört, annak mindenképpen hatása van a magyar gazdaságra, mivel a világ egyik legnyitottabb gazdasága. Magyarország egyike a világ azon 35 országának, amelyek évente 100 milliárd euró exportteljesítményt képesek előállítani, ráadásul az elmúlt hat évben évről-évre megdőlt az exportrekord – sorolta.

Hozzátette: ha 10-12 évvel ezelőtt jött volna egy ilyen válság, az biztosan „ledöntötte volna a lábáról” az egész magyar gazdaságot.

Az elmúlt tíz év megfeszített munkája eredményeképpen ma már van olyan életerős a magyar gazdaság, hogy ellen tud állni egy ilyen válságnak.

A magyar bankrendszer is felkészültebb, mint volt a 2008-2009-es években. A magyar bankok helyzete is kellően stabil – mondta, hozzátéve: erre szükség volt, és lesz a következő időszakban.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az új világgazdasági korszak hosszú távú nyertese lesz Magyarország, amihez szükség van a pénzügyi szektorral való jó együttműködésre is.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...