Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszaka a Dunántúlon csökken a felhőzet, főként az Alpokalján többfelé köd, illetve rétegfelhőzet képződik, keleten borult marad az ég, és eleinte még többfelé, majd az éjszaka második felében már csak a Tiszántúlon és az Északi-középhegység térségében várható eső, a magasabb helyeken havas eső.

Kedden eleinte csak a déli megyékben, majd fokozatosan másutt is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de elsősorban északkeleten és a nyugati határnál lesznek tartósabban borult tájak is. Kedden reggel, délelőtt északkeleten még elszórtan lehet eső, a hegyekben havas eső, majd délután a nyugati határvidéken alakulhat ki néhol csapadék. A helyenként erős délkeleti szél éjszakára átmenetileg mérséklődik, majd kedden ismét megerősödik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 5 és 10 fok között alakul, de a tartósabban borult tájakon hidegebb is lehet.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egy ciklonális mező alakítja.

Időjárási helyzet Európában

  • Oroszország fölött anticiklon helyezkedik el, területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.
  • Ugyanakkor kontinensünk nagy részén többközéppontú ciklon örvénylik. Hatására nagy területen erősen felhős vagy borult az ég, csak rövid napos időszakok fordulnak elő.
  • Többfelé esik az eső, záporeső, az északibb vidékeken, valamint a magasabb hegyekben havazik. A Balkán-félszigeten pedig zivatarok is kialakulnak.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa jelentős részén általában 1 és 10 fok között alakul, de a középső és déli területeken a kora délutáni órákra 10, 17, a Balkán-félsziget déli tájain 18, 21 fok közé melegszik fel a levegő.
  • A leghidegebb Oroszországban van, ott napközben is fagy, sőt az Ural előterében -10, -14 fokot mérnek. 

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...