Kövesse Facebook oldalunkat!

Túlnyomóan borult, párás időre van kilátás, csak szombat késő délutántól, estétől kezd el északnyugat, észak felől szakadozni, csökkenni a felhőzet. Szitálás, a fagyos tájakon ónos szitálás előfordulhat, a hegyvidéki területeken esetleg szemcsés hó is hullhat.

Hajnaltól aztán elszórtan, legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység és az Észak-, Északkelet-Alföld tágabb térségében fordulhat elő hószállingózás, havazás, átmeneti havas eső, főként délebbre gyenge eső is lehet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -1 és +5 fok között várható.

A Kárpát-medence időjárását kezdetben még a hideg légpárna határozza meg, majd szombaton hidegfront éri el térségünket, amely mögött megkezdődik a hideg, és szárazabb levegő beáramlása.

SOKAN OLVASTÁK

Időjárási helyzet Európában

  • A Kelet-európai-síkság fölött örvénylő ciklon változatossá teszi Északkelet-Európa időjárását. Frontjai mentén többfelé esik az eső, sőt Oroszország nyugati részén és a Baltikum térségében több helyen havazásról érkezik jelentés.
  • Szintén ciklon határozza meg az Ibériai-félsziget időjárását. Mivel arrafelé labilisabb a légtömeg, az eső mellett záporok, zivatarok is kialakulnak.
  • Szárazföldünk többi része fölött magasnyomású zóna húzódik. Az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet több helyen tartósan megmarad napközben is, máshol viszont túlnyomóan derült, napos az idő. 

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...