Kövesse Facebook oldalunkat!

Megszüntette a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG Emabit) korlátozásait a Magyar Nemzeti Bank (MNB), így a társaság ismét köthet új biztosítási szerződéseket, és meghosszabbíthatja az eddigiek érvényességét – közöle az MNB az MTI-vel hétfőn.

A korlátozás feloldását azzal indokolták, hogy a CIG Emabit végrehajtotta a helyreállítási tervében előírtakat, így már rendelkezik a jogszabályi előírásoknak megfelelő szavatolótőkével.

Újabb 1 évre megtiltották ugyanakkor, hogy a biztosító olaszországi, határon átnyúló tevékenysége során a kezességi és garanciaágazatba tartozó biztosításokat kössön, vagy meghosszabbítsa a régieket. Az MNB szerint nem állapítható meg teljeskörűen a biztosító felkészültsége, vagyis – mint írták – kockázatokkal járna, ha az olasz piacon kezesi és garanciabiztosítási tevékenységet végeznének.

A jegybank 2020. március 26-án kötelezte új helyreállítási terv beadására a CIG Emabit-ot, aminek a biztosító április 15-én tett eleget. A benyújtott tervet több alkalommal ki is egészítették, az MNB ezért április végén meghosszabbította a tőkemegfelelés helyreállítására rendelkezésre álló határidőt.

A helyreállítási tervet a június 30-i MNB-határozat hagyta jóvá, engedélyezve azt is, hogy a biztosító 400 millió forint kiegészítő szavatolótőke-elemet vonjon be a tőkehelyzet rendezése – olvasható a közleményben.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...