Kövesse Facebook oldalunkat!

Augusztus 1-jétől önfinanszírozás alá esik a sárga- és piros kategóriájú országokból hazatérők koronavírustesztje. A CHERRISK Utasbiztosítás elsőként reagált a helyzetre, és bizonyos feltételek mellett fedezetei közé beemelte a COVID-teszt térítését is. A CHERRISK azoknak kínál segítséget, akik zöld országba indultak el, ám az utazási desztináció a külföldi tartózkodásuk alatt „sárga” vagy „piros” besorolásba került. Ilyen esetekben biztosítottanként egy darab koronavírusteszt költségét fedezi a biztosítás, legfeljebb 30 ezer forintig.

A felkészült nyaralók részben mentesülhetnek a hazatéréskor váratlanul, koronavírus miatt felmerülő plusz költségek terhe alól. Augusztus 1-jétől a sárga vagy piros besorolású országokból érkezőknek kötelező elvégeztetniük két darab tesztet, önköltségen. A helyzetre reagálva, az iparágban elsőként új, rendhagyó fedezettel egészült ki a CHERRISK Utasbiztosítás, ami biztosítottanként egy darab koronavírusteszt költségét térítheti meg, ezzel is segítve a hazatérőket.

A térítéshez természetesen teljesülnie kell bizonyos feltételeknek. A CHERRISK alakulása óta ösztönzi a kockázatcsökkentő viselkedést és a biztonságra való odafigyelést, éppen ezért fontos, hogy mind a szerződéskötés, mind az elutazás napján zöld kategóriába tartozzon a célország, ahova utazni szeretnénk. Az eleve sárga vagy piros besorolású térségek látogatását nem javasolják, épp ezért ilyen országba utazáskor COVID-teszt térítés sem jár az utazóknak.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a felelősségteljes viselkedést kívánjuk támogatni, éppen ezért csak azokban az esetekben nyújtunk fedezetet ügyfeleinknek, ha a célország a kinntartózkodás ideje alatt kerül sárga, vagy piros besorolás alá. Kezdetektől fogva igyekszünk a lehető leggyorsabban reagálni a fogyasztói igényekre és úgy gondoljuk, hogy a biztonságos utazást tervezőket most valóban segíthetjük abban, hogy egy kicsit nyugodtabban utazzanak, és kevésbé kelljen attól tartaniuk, hogy utazás közben »sárgul« vagy »pirosodik« be úti céljuk.

– mondta Szőke Péter, a CHERRISK biztosítási szakértője.

Az országok aktuális besorolását az országos tisztifőorvosnak a Hivatalos Értesítőben közzétett rendelkezései alapján követi nyomon a biztosítási platform is, erről csatornáin folyamatosan tájékoztatja is ügyfeleit.

  • A CHERRISK utasbiztosításának kiegészítő fedezete szerdától már elérhető, és mindenkire vonatkozik, aki augusztus 12-én vagy ezután köt ilyen biztosítást.
  • A térítés összegét az állam által elfogadott SARS-CoV-2 tesztek országosan jellemző árfekvése alapján kalkulálva, 30 000 Ft-ban határozták meg.

A biztosításra vonatkozó teljes körű tájékoztatás a CHERRISK Utasbiztosítás Biztosítási Szerződési Feltételekben, a COVID-teszt kiegészítő fedezetre vonatkozó pedig az erről szóló hirdetményben érhető el.

A CHERRISK-ről

A CHERRISK 2018. szeptemberében indult az osztrák UNIQA központ inkubátor projektjeként. A fintech startup célja, hogy gyorsabbá, egyszerűbbé és költséghatékonyabbá tegye a biztosítások kötését és az azokhoz kapcsolódó ügyintézést. A digitális platformnak indulásától fogva kiemelten fontosak a jótékony célok, valamint a közösségek életének jobbá tétele. Ennek érdekében 2019-ben egy aktív és biztonságos életet népszerűsítő alkalmazást is indítottak, ami CHERRISK GO néven érhető el. 2020. augusztusában a CHERRISK ökoszisztéma több, mint 150 ezer felhasználót számlált.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...