Kövesse Facebook oldalunkat!

A koronavírus-járvány idején van a legnagyobb szükség arra, hogy kiemelt figyelmet fordítson a kormány a nyugdíjasokra, ezért építik vissza fokozatosan a 13. havi nyugdíjat – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A műsorban arról beszéltek, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről szóló törvény, valamint a részletszabályokat tartalmazó kormányrendelet.

Az államtitkár elmondta, négy lépésben vezetik vissza a 13. havi nyugdíjat, ennek első lépése, hogy a jövő év elején minden jogosult plusz egy heti nyugdíjat kap.

Az egyheti nyugdíj fedezete 77 milliárd forint és több mint 2,5 millió embert érint majd; a teljes plusz egyhavi nyugdíjat négy év alatt érik el – fűzte hozzá, azzal együtt, hogy mindenki, aki nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosult, meg fogja kapni.

Novák Katalin emlékeztetett, a kormány megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ami azt jelenti, hogy mindig a tervezett infláció mértékével emelik év elején a nyugdíjakat, és ha az infláció végül nagyobb, akkor utólag kiegészítik a különbözettel.

Nyitókép: MTI / Arhív

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...