Kövesse Facebook oldalunkat!

A járványügyi korlátozások enyhülését és a nyár beköszöntét egy új termékkel, a Belföldi Utasbiztosítás bevezetésével üdvözölte a CHERRISK by UNIQA.  A bevezetésnek külön aktualitást ad, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb adatai szerint idén akár rekordszámot is elérhetnek a belföldi vendégéjszakák. Csak májusban 134 000 vendég érkezett hazai szálláshelyre, akiknek 94%-a magyar volt. Az már most látszik, hogy az idei nyár sokkal inkább a belföldi üdülésről, túrázásról fog szólni, viszont balesetek ilyenkor is előfordulhatnak, ezért fontos, hogy felkészültek legyünk. 

Mikor érdemes Belföldi Utasbiztosítást választanunk?

Itthon még kevésbé ismert ez a biztosítás, azonban igény már régóta mutatkozott rá. A CHERRISK Belföldi Utasbiztosítás azoknak ajánlott elsősorban, akik kalandosabb kikapcsolódási formát választanának, és kerékpározással, túrázással, sziklamászással töltenék a szabadnapokat. Elővigyázatosságból egy medencés kerti parti vagy egy családi grillezés alkalmából is érdemes bebiztosítani magunkat, éppen ezért ezeket a biztosításokat akár egyetlen napra és saját lakhelyünkre is megköthetjük. Ebből az is következik, hogy elsősorban azoknak lehet igazán jó választás ez a biztosítás, akik nem rendelkeznek állandó balesetbiztosítással.

Miket fedez?

Sokan azt gondolhatják, hogy az általános társadalombiztosítás (TB) elegendő védelmet biztosít egy balesetnél. A CHERRISK Belföldi Balesetbiztosítás azonban bizonyos extrém sportokra, helikopteres mentésre is fedezetet nyújthat, amelyekre a társadalombiztosítás nem. A hagyományos utasbiztosításokkal ellentétben a CHERRISK Belföldi Utasbiztosítás nem a felmerülő költségeket téríti meg, hanem fix összegű kifizetést biztosít, amennyiben bekövetkezik valamilyen biztosítási esemény.

A Belföldi Utasbiztosítás kiváló választás, ha kiemelt kockázatot érzékelsz valamilyen utazás vagy tevékenység előtt. Mit jelent mindez? Ha a családoddal, gyermekeiddel mész nyaralni, túrázni készülsz, ahol tartasz a sérüléstől, akkor kiváló döntés lehet egy ilyen biztosítás megkötése.

– mondta erről az újfajta termékről a CHERRISK biztosítási szakértője, Szőke Péter.

Ha mégis külföldre utaznánk?

Ugyan június közepétől már ismét elérhető a külföldi utasbiztosítás CHERRISK rendszerében, a COVID-19 miatt sok országba továbbra is csak szigorú feltételekkel vagy egyáltalán nem engedélyezik a beutazást. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a szabályozások folyamatosan változnak, így indulás előtt mindenképp érdemes alaposan tájékozódni. Az eligazodást a CHERRISK külön blogposzttal is segíti, amelyben összegyűjtötték – és rendszeresen frissítik – a népszerűbb úti célok utazási szabályait.

Készülj fel rá, hogy nem tudsz elutazni!

A jelenlegi helyzetben érthető módon sokan nehezen vagy félve terveznek utazást, ám a CHERRISK Útlemondás biztosítás erre is megnyugtató megoldást kínál. Például, ha betegség vagy komoly anyagi kár miatt nem tudunk elutazni, akkor legfeljebb egymillió forintig megtéríti a számlával igazolható költségeinket.

Tipikusan ilyen lehet a repülőjegy, a szállásdíj és a belépőjegyek ára. Az Útlemondás biztosítás abban az esetben térít, ha a biztosított vagy közeli hozzátartozója elkapja a koronavírust (vagy egyéb súlyos betegséget).

Bővebben a CHERRISK utasbiztosításairól:

https://www.cherrisk.com/hu-hu/utasbiztositas-belfoldi

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...