Bizonytalan ideig felfüggesztette új autói forgalmazását a Lada, a szerviz, alkatrész és garanciális tevékenység zavartalanul folytatódik, az országos márkaszerviz-hálózat is tovább működik – közölte a Lada Hungary Kft. kedden az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy a Lada márka korábban a Renault-Nissan Szövetség többségi tulajdonába került, a szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Lada márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánják.

Emiatt a Lada-gyár az európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította, így az európai import lehetősége is megszűnt.

Jelenleg a készleten lévő utolsó darabok kiárusítása folyik, további kocsi nem érkezik. Amennyiben a szövetség európai stratégiája változik, akkor folytatják a márka új modelljeinek a forgalmazását – írják a közleményben.

A Lada Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része, az együttműködési szerződést az AutoVAZzal öt évvel ezelőtt, 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson, a Lada akkori elnöke Togliattiban.

A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg, és négy év alatt mintegy 4000 új Lada talált gazdára, erre az időszakra tevődik a Lada gyökeres modernizációja, és az új fejlesztésű Lada Vesta változatainak piaci bevezetése is.

Nyitókép: Lada.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...