A május végén bevezetett új Globális Portfólióink a hazai biztosítási piacon eddig egyedülálló befektetési politikát valósítanak meg, ugyanis az egész világ befektetési piacát elérhetővé tettük ügyfeleink számára – közölte a SIGNAL Iduna Biztosító.

(x) Szponzorált tartalom – a cikk megjelenését a SIGNAL Iduna Biztostó Zrt. támogatta.

A unit linked biztosítási piac egyik meghatározó szereplőjeként igyekeztünk gyors és hatékony megoldást adni a befektetési piac legújabb kihívásaira és emellett megkönnyíteni ügyfeleink számára az alapvetően nehéz befektetési döntések meghozatalát, ami a mostani környezetben még nagyobb hangsúlyt kap – tájékoztatott a SIGNAL Iduna Biztosító.

Fontos, hogy ügyfeleink megtakarítása továbbra is biztonságban legyen, ugyanakkor minél magasabb értéknövekedést nyújtson. Ezért a „nagy képet” néztük és olyan alapot alkottunk meg, amely egyszerre mindenhol és szinte minden iparágba befektet. Nem fejlett vagy fejlődő piacokra fókuszálunk, nem koncentráljuk a befektetéseket egyes meghatározott régiókra. Ezzel az alappal az ügyfeleink egyszerre minden értékes piacot elérhetnek és egyetlen befektetéssel több ezer meghatározó vállalat profitjából részesülhetnek – tették hozzá.

A fenti elvek mentén létrehoztuk a Globális Portfóliókat, szem előtt tartva – különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben – a mindenkor legfontosabb szempontokat, azaz vonzó hozamszint mellett lehetőség szerint minimalizáljuk a kockázatokat a befektetők számára – magyarázta a biztosító.

Az új Globális Portfólióink két alapból állnak: az egyik az SI Amundi Globális Alapok Alapja, amely a nemzetközi részvényeket, állampapírokat és vállalati kötvényeket, a másik az SI Amundi Kötvény Alap, amely hazai kötvényeket tartalmaz. Az alapok kezelését az Amundi Asset Management végzi.

A globális lefedettségnek köszönhetően az új Portfólióink a lehető legmagasabb szintű diverzifikációt nyújtják az ügyfeleink számára.

– nyilatkozta a biztosító.

A Globális Portfóliók 3 kockázati szint közötti választási lehetőséget kínálnak: a GLOBÁLIS LENDÜLETES portfólió részvénytúlsúlyos, a GLOBÁLIS MÉRSÉKELT portfólió kötvény-részvény szempontból kiegyensúlyozott, míg a GLOBÁLIS ÓVATOS portfóliónk magas kötvény arány mellett alacsonyabb kockázati besorolású. A GLOBÁLIS ÓVATOS portfólió ajánlott futamideje 3 év, a GLOBÁLIS LENDÜLETES portfólióé 4 év – magyarázza a SIGNAL Iduna Biztosító.

A Globális Portfóliók kizárólag a SIGNAL IDUNA ügyfelei számára érhetők el, és nemcsak az új szerződésekhez, hanem a korábban megkötött biztosításainkhoz is igényelhetők. Az új kötésű biztosításoknál az ügyfeleink által méltán kedvelt, korábbi alapjaink is megmaradtak, ezek mellé csatlakoztak be a Globális Portfóliók. A termék-innovációt alaposan átgondolt tervezés és bevezetés előzte meg. A néhány nap alatt beérkezett igények alapján elmondható, hogy mind a piaci kereslet felmérése, mind az időzítés kiválóan sikerült.

– nyilatkozta Csata Dénes elnök-vezérigazgató.

(x) Szponzorált tartalom – a cikk megjelenését a SIGNAL Iduna Biztostó Zrt. támogatta.

TÁJÉKOZTATÓ

A cikkben elhangzó információk nem tekinthető befektetésre való ösztönzésnek, értékpapírvásárlásra vagy -eladására vonatkozó felhívásnak, pusztán tájékoztatási célokat szolgálnak, amelyet a SIGNAL Iduna Biztosító Zrt. tett közzé. Az itt megjelent írás nem valósít meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény 4. § (2). bekezdés 8. pontja szerinti befektetési elemzést, valamint a 9. pont értelmében befektetési tanácsadást. 

A fentiekre való tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, szerzői, a kiadó kizárják mindennemű felelősségüket a cikkben közölt adatok vagy információk alapján hozott egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A konkrét befektetési döntés meghozatala előtt mindenképp tájékozódjon részletesen – igény szerint konzultáljon befektetési szakemberrel vagy személyes befektetési tanácsadójával!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...