Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Éjszaka eleinte még folytatódik a borongós idő, majd észak, északnyugat felől vékonyodni, szakadozni kezd a felhőtakaró.

Kezdetben még több helyen lehet kisebb eső, zápor, sőt néhol az ég is megdörrenhet, majd hajnaltájt a csapadék az ország déli, délkeleti felére szorul vissza. Hétfőn a frontális felhősáv elvonulása után erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok valószínűek. Elszórtan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, amelyre nagyobb esély a középső országrészben van. Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 23 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

  • Skandinávia térsége felett anticiklon terül el, amely kiterjed Oroszország északi partvidéke, valamint Nyugat-Európa irányába is. Ezeken a helyeken általában kevés a felhő, csapadék is csak elvétve alakul ki.
  • Ukrajna felett ugyanakkor ciklon örvénylik, amelynek okklúziós felhőzete Lengyelországot, Szlovákiát és a Kárpát-medence északi részét is beteríti. E felhőtömb alatt sokfelé esik az eső, a magasabb hegyekben havazik.
  • A Kárpát-medence időjárását továbbra is ez a légörvény alakítja: fokozatosan mindenütt befelhősödik, elered az eső, de hétfőre már fel is szakadozik a felhőtakaró, és csökken a csapadék kiterjedése.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...