Kövesse Facebook oldalunkat!

Kimagasló mértékkel, 11,4 százalékkal 257,8 millió euróra növelte árbevételét az OVB, ami meghaladja a cég korábbi előrejelzéseit. Az árbevétel a konszern mindhárom szegmensében emelkedett, amelynek során a növekedés mértéke a kismértékűtől a nagyarányúig terjedt.

Az OVB jelentős mértékben növelte ügyfeleinek számát, 7,8 százalékkal, 3,76 millióra. A pénzügyi közvetítők száma  pedig az előző évi fordulónaphoz képest 354 fővel, illetve 7,5 százalékkal 5.069 főre emelkedett.

Mario Freis, az OVB vezérigazgatója | Fotó: OVB

A működési eredményt illetően az OVB a 14,1 millió eurós értékkel 7 százalékos növekedést ért el, ami szintén meghaladta az előre jelzettet.  Az egy részvényre jutó eredmény az előző évi 67 eurócentről 77 eurócentre nőtt.

A 2019-es esztendő kiváló év volt az OVB számára, amelyet dinamikus növekedés jellemzett, szerte Európában.

– mutatott rá Mario Freis, az OVB vezérigazgatója.

Az igazgatóság és a felügyelőbizottság a 2020. június 10-i közgyűlésnek az előző évhez képest stabilnak nevezhető, részvényenként 0,75 eurós osztalék kifizetését fogja javasolni.

A főbb mutatószámok

A legnagyobb, közép- és kelet-európai szegmensben a közvetítésből származó bevétel 5,7 százalékkal 122,9 millió euróra nőtt. A dél- és nyugat-európai szegmens 31,7 százalékkal 73,3 millió euróra növelte árbevételét. A közvetítési bevétel a németországi szegmensben is 3,7 százalékkal 61,6 millió euróra nőtt.

A közép-kelet-európai régió EBIT eredményhez való hozzájárulása 9,9 millió euróról 11,1 millió euróra emelkedett, ami meghaladta a várakozásokat. Az EBIT eredmény a dél- és nyugat-európai szegmensben 6,2 millió euróról 4,8 millió euróra csökkent, míg a németországi szegmens működési eredménye a 7,9 millió eurós értékével szintén jobbnak bizonyult a várakozásoknál.

Fotó: OVB

Az „OVB Evolution 2022” stratégia időarányos megvalósításával a konszern jó úton halad előre.

A stratégiai intézkedéseink egyre nagyobb mértékben fejtettek ki pozitív hatást az árbevételre és az EBIT eredményre.

– hangsúlyozta alá Oskar Heitz pénzügyi vezető.

KORÁBBAN ÍRTUK

Kitekintés az idei évre

Az ez évi konjunktúra alakulását Európában nagyban befolyásolja majd a koronavírus-járvány hatása. A járvány terjedésével és időtartamával kapcsolatos bizonytalanság, valamint nem megbecsülhető piaci hatásai miatt jelenleg a közvetítésekből származó bevételek és a működési eredmény csökkenéséből indulunk ki.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...