Kövesse Facebook oldalunkat!

Nyugat felől megnövekszik, estétől meg is vastagszik a felhőzet, és éjszaka egyre több helyen várható kisebb eső, zápor. Szerdán kezdetben még sok lesz a felhő, majd északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

Délelőtt egyre inkább keleten valószínű eső, majd délután már csak néhol alakulhat ki zápor. A néhol élénk északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd estétől nyugatira, délnyugatira fordul, és megélénkül. Szerdán többfelé élénk, főként az északi megyékben erős lesz a délnyugati, nyugati, majd az északnyugati szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 14 és 20 fok között alakul, de keleten, délkeleten kissé hidegebb lesz.

Szerda estig a Kárpát-medence fölött is átvonul az északnyugat-európai ciklon melegfrontja, átmenetileg nedvesebb, egyre enyhébb levegő érkezik térségünk fölé.

Időjárási helyzet Európában

  • A Brit-szigetektől északnyugatra, valamint a Skandináv-félsziget fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra kontinensünk északi felén többnyire erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső, az északabbi és magasabban fekvő tájakon havazás is előfordul.
  • Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Balkán térségében. Ugyanakkor a két rendszer között magasnyomású zóna húzódik. Az anticiklon területén változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...